Αγγελίες
Αξιολογήσεις του βιβλίου
12 αξιολογήσεις
24 Νοεμβρίου 2025
Τίμια και ειλικρινής αποτίμηση της προσπάθειας ενός ανθρώπου να τα βάλει με το τέρας.
24 Νοεμβρίου 2025
Το γεγονός ότι θέλουν αυτό το βιβλίο 60 και πλέον συνάνθρωποι μας, δείχνει την κατάντια της χώρας μας και το χαμηλό πολιτικό επίπεδο των Ελλήνων!
25 Νοεμβρίου 2025
Δείτε αυτό το βιβλίο ιστορικά. Μην μένετε στον Τσίπρα, λες και δεν έχετε διαβάσει ποτέ συγγραφείς της απέναντι ιδεολογίας από εσάς.
Αυτό το βιβλίο, μαζί με το "Ανίκητοι ηττημένοι" του Βαρουφάκη και το "Η τελευταία μπλόφα" των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού, σου δίνει μια γενική εικόνα της κατάστασης που ζήσαμε το '15. Και το 2015 είναι ένα σημαντικό γεγονός για την γενιά μας, αντίστοιχο κάπως μπορούμε να πούμε του 1965 που έζησαν οι πατεράδες μας. Για το '65 γράφτηκαν πολλά βιβλία από όλες τις πλευρές, όπως έγινε και για το '15.
Προφανώς δεν συγκρίνουμε τα δύο αυτά γεγονότα, είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Μια αντιστοιχία κάνουμε, της σημαντικότητας ενός γεγονότος στην εποχή του.
25 Νοεμβρίου 2025
Χρήσιμο ως πολιτικο-ιστορικό pov ενός πρωθυπουργού. Συγχαρητήρια στους μεταπωλητές που πουλάνε το βιβλίο σε τιμή υψηλότερη κι από αυτήν του εκδότη (€28,00). Λίγη ντροπή δε βλάπτει.
25 Νοεμβρίου 2025
Το βιβλίο είναι μια χαρά. Αυτοί που το πουλάνε ακριβότερα εδώ από τα βιβλιοπωλεία είναι καλά;
25 Νοεμβρίου 2025
Αυτοί που το πουλάνε εδώ μέσα σε τιμή μεγαλύτερη και απο του βιβλιοπωλείου (25ευρω+) τουλάχιστον δικαιολογήστε το. Τουλάχιστον οτι είναι αυτόγραφα υπογεγραμένο απο τον συγγραφέα, ή οτιδήποτε άλλο βρε παιδιά. Black Friday έρχεται, όχι black market :D

Το βιβλίο σάν βιβλίο πάντως κατα την γνώμη μου έχει την ιστορική του αξία για μιά περίοδο που ζήσαμε πανεθνικά, πανευρωπαικά, αλλα και παγκόσμια (περίοδος δημοψηφίσματος όπου ο απόδημος ελληνισμός βγήκε στους δρόμους σε όλο τον πλανήτη). Σίγουρα δέν είναι ευαγγέλιο και γραμμένο απο ιστορικούς, αλλα είναι μία μονόπλευρη ματιά απο τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδος εκείνης της περιόδου, που κατάφερε με το κάλεσμά του να φουντώσει σε μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων μία ελπίδα και να πιστέψουν σε μία αλλαγή που ήθελαν. Όποιοι ενδιαφέρονται να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο, σίγουρα θα πρέπει να διαβάσουν και τα βιβλία του Βαρουφάκη, της Μέρκελ και του Σοιμπλε τα οποία έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά και αναφέρονται όλα και σε εκείνη την περίοδο που ζήσαμε.
25 Νοεμβρίου 2025
Το αξιολογώ με άριστα εκ των προτέρων χωρίς να το έχω διαβάσει, γιατί είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου αλλά θα το πάρω όταν πέσει στα 2 ευρώ για να έχω δύο αντίτυπα (το ένα άθικτο καθαρό και ένα γεμάτο με σχόλια όπου εντοπίσω ψεύδη και διαστρεβλωμένη την αλήθεια). Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πληρώσω 25 ευρώ για κάτι τέτοιο !! Ποτέ !!!
26 Νοεμβρίου 2025
Η προσωπική οπτική του πρώην πρωθυπουργού της χώρας και πρωταγωνιστή σε καθοριστικά γεγονότα για τη χώρα, τις συνέπειες των οποίων υφιστάμεθα στο παρόν και η οποία συγκροτημένα παρουσιάζεται σε μορφή πολυσέλιδου βιβλίου δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο τον πολίτη-αναγνώστη (ευελπιστώ ότι σε τέτοια ιστοσελίδα φιλοξενούνται τα σχόλια και τα βιβλία μας). Το ότι αυτή η προσωπική οπτική θα μπορούσε να τύχει αναγνωσιμότητας από ευρύτερο κοινό αν πχ δημοσιεύονταν άνευ κόστους ή με πολύ χαμηλό κόστος στο διαδίκτυο δεδομένης της ευαισθησίας του πρώην πρωθυπουργού για την αδύναμη οικονομική τάξη αποτελεί και για μένα απορία. Ας ελπίσουμε ότι μετά την εκδοτική καρποφορία των πρώτων μηνών, θα συμβεί και αυτό... Ίσως ο συγγραφέας από τα ταξίδια του στην Αμερική και τον εναγκαλισμό με τον κεντρώο χώρο ενστερνίζεται πια τη θέση ότι μόνο όταν κάτι σου κοστίζει, τότε του δίνεις και την προσήκουσα αξία. Πολύς θυμός και αβάσιμη απαξία στο δημόσιο βήμα των σχολίων. Άλλη μια έκφανση το πως κατανοούμε το δημόσιο (αυτό που ανήκει σε όλους μας) βήμα που μας δίνεται κι εδώ και παντού.
27 Νοεμβρίου 2025
Σε όσους αρνούνται να το διαβάσουν και απορούν με αυτούς που το διαβάζουν προτείνω να ακούνε και την αντίθετη άποψη. Έτσι "ανοίγει" το μυαλό.
28 Νοεμβρίου 2025
Δεν ξετρελάθηκα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειδικά με το τμήμα των ΑΝΕΛ.
Όμως διαβάζω το βιβλίο αυτό για ιστορικούς λόγους, ανεξάρτητα από την πραγματική αιτία για την οποία γράφτηκε...
2 Δεκεμβρίου 2025
Οποιος ενδιαφέρεται για την Ιστορία μιας συγκεκριμένης περιόδου θα πρέπει να το διαβάσει όπως κ άλλα πονήματα πολιτικών.
Η κρίση του καθενός έρχεται από την αποστασιοποιήση και από την ουδέτερη παρατήρηση πολλών αληθειων
Είμαστε κ εμείς αναγνώστες, ερευνητές και αναλυτές όταν διαβάζουμε τα έργα των Συγγραφέων.

Άλλιως η κρίση διευθύνεται δεν καλλιεργείται

Υγ Επειδή κάποια κομματοσκυλα της Νέας Δημοκρατίας διαβάζουν μόνο τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης δεν χρειάζεται να κάνουν τους υπηρέτες και τα υποζύγια τους και από τον βιβλιοχώρο.
Αλλιώς δεν ξέρετε τι εστί ελευθερία λόγου, βιβλιοανάγνωση και μελέτη της Ιστορίας. Τόση αξία δίνετε στα αφεντικά σας που παραδώσατε την ελευθερία σκεψης λόγου και πράξης και για πιο τίμημα;
Και η ακεραιότητα σας;
Και η ευθυκρισία σας;
Και η εντιμότητα σας;
Δεν ντραπηκατε ούτε μια φορά για την στάση σας;
Τόσο τυφλοί;
Τόσο συμφεροντολογοι;
Τόσο αλλεργικοί προς την αντίθετη άποψη;
Τόσο κωλοελληνες;
9 Δεκεμβρίου 2025
Έχοντας διαβάσει μόνο αποσπάσματα που έχουν κυκλοφορήσει και όχι ολόκληρο το βιβλίο, θα πω ότι είναι η προσπάθεια ενός ανθρώπου να δώσει τη δική του οπτική και επίσης να ξανα-ορίσει την πολιτική του ζωή. Από γραφή και επιμέλεια, δεν με κέρδισε ιδιαίτερα. Πιθανώς κάποια στιγμή να το διαβάσω. μπορεί και όχι.
Προς τους φίλους που απορούν με όσους το έχουν διαβάσει.. βρίσκεστε σε μια κοινότητα για βιβλία. Τα βιβλία ανοίγουν το μυαλό όσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς. Δεν χρειάζεται να υποτιμάτε όσους υποστήριξαν τον άνθρωπο ή όσους αγόρασαν το βιβλίο. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι, στο τέλος της ημέρας οι πολιτικοί μας είναι φιλαράκια και συνάδελφοι όσο εσείς τρώγεστε μεταξύ σας.