Ιστορία των μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ιστορία των μέσων μαζικής επικοινωνίας
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό ακολουθεί σελίδα-σελίδα την ιστορική διαδρομή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από το 1751 ώς τα χρόνια του Ίντερνετ και των πληροφοριοδρόμων. Το σημαινόμενο του όρου Μ.Μ.Ε. είναι ευρύ. Ξεκινά από το βιβλίο και τον Τύπο για να καταλήξει, τον 20ό αιώνα, στην εικόνα και τον ήχο: Τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο ήδη από το 1940, την τηλεόραση αλλά επίσης και το βίντεο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την τηλεματική και τα δίκτυα από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Οι συγγραφείς εστίασαν στις εξής δύο παραμέτρους: Αφενός ενδιαφέρθηκαν για τη σχέση των ΜΜΕ με την πολιτική ζωή και τη λειτουργία της δημοκρατίας στη Δύση. Αφετέρου εξέτασαν τη διαπλοκή ανάμεσα στα έντυπα και στα ηλεκτρονικά μέσα. Αυτές οι επιλογές δικαιολογούν το χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο: Το 1751, ως αφετηρία, είναι η χρονολογία έκδοσης της Εγκυκλοπαίδειας, μέσου διασποράς των ιδεών που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο της Επανάστασης. Το Ίντερνετ, ως απόληξη, είναι το δίκτυο όπου σήμερα κυκλοφορούν οι πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκκρεμή την προβληματική για τη λογοκρισία και τον έλεγχο της πληροφορίας που συνιστούν στοίχημα για τη σύγχρονη δημοκρατία.

Χωρίς να περιορίζεται στη Γαλλία, το βιβλίο επεκτείνει τους ορίζοντές του εκεί όπου δομήθηκαν οι δυτικές δημοκρατίες: στη Γερμανία αναφορικά με το βιβλίο τον 19ο αιώνα, και στις Η.Π.Α. για τα Μ.Μ.Ε. τον 20ού αιώνα. Το βιβλίο αυτό διακρίνεται για την περιεκτικότητα και τη σαφήνειά του, είναι πλούσιο σε πίνακες και στοιχεία, καθώς και σε παραπομπές που επιτρέπουν την ανασύσταση του ιστορικού περιβάλλοντος κάθε εποχής. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
10,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.