Ιστορία Α΄ γυμνασίου

Ιστορία Α΄ γυμνασίου
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας σκοπό έχει να βοηθήσει την κατανόηση και αφομοίωση της ύλης του σχολικού βιβλίου της Ιστορίας. Το σχολικό βιβλίο έχει γραφεί με σύγχρονο πνεύμα και είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των ΤΕΕ: είναι απλό και κατανοητό, έχει πλούσια και ενημερωτική εικονογράφηση, ενδιαφέρουσες, κατά κανόνα, ερωτήσεις και δραστηριότητες.

Ωστόσο, έχει μια σοβαρή αδυναμία. Επιχειρεί να καλύψει μια τεράστια ιστορική περίοδο, απ" το 1100 π.Χ. μέχρι το 1453 μ.Χ.

Φυσικό είναι να παραλείπονται σημαντικά θέματα, άλλα να παρουσιάζονται εντελώς συνοπτικά, να λείπει η ερμηνεία ορισμένων άλλων, η εμβάθυνση, η αλληλουχία των ιστορικών γεγονότων. Έτσι, παρεμποδίζεται όμως η κατανόηση και η δημιουργία μιας σφαιρικής και ολοκληρωμένης ιστορικής αντίληψης των μαθητών. Αυτά τα κενά φιλοδοξούμε να θεραπεύσουμε με το δικό μας έργο. Συγκεκριμένα:

Με τη σχεδιαγραμματική αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων προσπαθούμε να δώσουμε στο μαθητή μια συνοπτική και σφαιρική εικόνα της ιστορικής εξέλιξης.

Με τις ερωτήσεις για την κατανόηση της ύλης επιδιώκουμε με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων να συλλάβει και ν" αφομοιώσει ο μαθητής τα ουσιώδη σημεία κάθε θεματικής ενότητας.

Με τις πρόσθετες ερωτήσεις διευρύνουμε το πεδίο του προβληματισμού και του διαλόγου για τα πιο σημαντικά ιστορικά ζητήματα.

Τέλος με τις σημειώσεις μας για τον καθηγητή, επισημαίνουμε καίρια ζητήματα που χρήζουν διεξοδικότερης ανάλυσης ή που έχουν παραλειφθεί και θεωρούμε σκόπιμο να γίνει αναφορά και σ" αυτά, για να διευκολυνθεί η κατανόηση και να εμπλουτιστεί η ιστορική αντίληψη του μαθητή. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Χρήστος Τσιούρης
  • Εκδόσεις: Έννοια
  • Έτος: 2005
  • ISBN-13: 9789608320116
  • ISBN-10: 9608320119
  • Κατηγορίες: Λύκειο
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 9,23 €
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.