Ιπποφαές

Ιπποφαές
Τιμή από
5,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η καλλιέργεια του ιπποφαούς έχει μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως στη χώρα μας. Από το φυτό αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα μέρη (καρποί, σπόροι, φύλλα, φλοιός, ξύλο) και να παραχθεί μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων που εκτείνεται από τα `λειτουργικά τρόφιμα`, τους χυμούς, τα γλυκά, τις μαρμελάδες, τα ποτά, τα έλαια, τις φαρμακευτικές ουσίες, τα καλλυντικά κλπ αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι κινέζοι παράγουν 200 διαφορετικά είδη προϊόντων από αυτό. Πέραν των άλλων το ιπποφαές προστατεύει το περιβάλλον και κυρίως τα επικλινή εδάφη από τη διάβρωση, ενώ εμπλουτίζει το έδαφος με άζωτο που δεσμεύει στις ρίζες του σε συμβίωση με τους κατάλληλους μικροοργανισμούς.
Είναι ένα φυτό για το οποίο έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ ενώ γίνονται πειραματικές εργασίες σε πολλά ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος αυτού είναι ότι μέχρι σήμερα έγιναν πέντε διεθνή συνέδρια.
Το φυτό αυτό είναι πολύ ανθεκτικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχει δε τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί στα πιο άγονα, ξηρικά εδάφη και με ελάχιστη λίπανση δίνοντας εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μειονεκτικές περιοχές. Πραγματικά το ιπποφαές αποτελεί μία νέα καλλιέργεια για τη χώρα μας που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στο γεωργικό και μεταποιητικό τομέα, που λόγω παγκοσμιοποίησης οι παραδοσιακές καλλιέργειες ειδικά στις μειονεκτικές περιοχές δεν έχουν πλέον μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως.
Το βιβλίο αυτό με την έκδοσή του, φέρνει κοντά για πρώτη φορά το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε μία πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στο να την κάνει γνωστή και να δώσει τη δυνατότητα να παραχθούν νέα προϊόντα με την ανάπτυξη νέων τομέων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας μας.

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Σκριπερο, Ιόνια Νησιά
6,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
10,00 € Σαν καινούριο
Καινουργιο.Αθικτο.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.