ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1987 έκλεισαν 50 χρόνια από το θάνατο του Ιωάννη Συκουτρή.

Σήμερα, με την πρωτοβουλία της Εταιρείας Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Συκουτρή και αναθυμόμαστε την αλησμόνητη μορφή του Πανεπιστημιακού Δασκάλου και φίλου.

Έτσι θα ξαναζήσουμε τι ήταν για μας ο Συκουτρής, σ" εκείνα τα πρώτα μας χρόνια στο Πανεπιστήμιο , δηλ. από το 1931 που έκανε το εναρκτήριό του μάθημα ως την 21 Σεπτεμβρίου του 1937, που έφυγε από κοντά μας, απόλυτα συνεπής με τον εαυτόν του και τα πιστεύω του, ακολουθώντας τον προσωπικό του τραχύ δρόμο του τραγικού, ανικανοποίητου σημερινού ανθρώπου.

Τούτη τη στιγμή, όμως, πώς να μη θυμηθούμε και να μην αναφέρουμε τον Αντώνη Μωραΐτη, που η πικρή γεύση της απουσίας του μας είναι πολύ έντονη; Τον Αντώνη Μωραΐτη, που, πιστός στο Δάσκαλο και φίλο, όλα αυτά τα χρόνια -πολλές φορές- μας τον θύμισε: πρώτα πρώτα το 1956 με τον ογκώδη τόμο "Μελέται και Άρθρα" που τον επιμελήθηκε ο Νάσος Δετζώρτζης, και που ήρθε να συμπληρώσει μια πρώτη έκδοση "Δοκίμια" του Ι. Συκουτρή, 1939 - εκδόσεις Καστανιώτη - που και πάλι επιμελήθηκε ο ίδιος. Και τα δυο βιβλία εξαιρετικά καλαίσθητα και λειτουργικά στην εκδοτική τους εμφάνιση. [...] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.