ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ
Τιμή από
7,50 €
14,24 €
Εξοικονομείς 47% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Δώρο της ευσπλαγχνίας του Κυρίου στην ευλογημένη Μητροπολιτική Επαρχία μας ήταν η παρουσία του πολυσεβάστου και αγιασμένου Γέροντος Ευσεβίου Γιαννακάκη!

Η σκέψη μου γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Ήταν Οκτώβριος του έτους 1956, όταν ένας νέος από την Πάτρα ήλθε στην Αθήνα για να φοιτήση στο Πανεπιστήμιο ως πρωτοετής φοιτητής της Θεολογίας. Ευλογία του Θεού ήταν το γεγονός ότι εγκαταστάθηκε στο Φοιτητικό Οικοτροφείο "ο Απόστολος Παύλος" της Αδελφότητος Θεολόγων "Η ΖΩΗ", επί της οδού Βουρνάζου, αριθμ. 4, της περιοχής Αμπελοκήπων, πλησίον του Νοσοκομείου "Ιπποκράτειον".

Εκεί, στα υπόγεια του νοσοκομειακού κτιριακού συγκροτήματος, κάθε Κυριακή, ο Εφημέριος του Νοσοκομείου, ένας ταπεινός λευίτης του Υψίστου, τελούσε την αναίμακτη θεία Μυσταγωγία για τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα όμως και πολλοί εξωτερικοί επισκέπτες ήρχοντο εκεί για να εκκλησιασθούν, να λατρεύσουν τον Θεόν τον ζώντα και να μετάσχουν εις το Ποτήριον της Ζωής, να μεταλάβουν δηλαδή των Αχράντων Μυστηρίων. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Κύριος πόλος έλξεως ήταν η σεβάσμια μορφή του λειτουργού ιερέως. Σεμνός, ταπεινός, ήρεμος, γλυκομίλητος, προσεκτικός σε όλα, εξέπεμπε μια θεϊκή γαλήνη, η οποία εσαγήνευε τους εκκλησιαζομένους. Το περιβάλλον εκεί οπωσδήποτε δεν ήταν κατάλληλο για προσευχή! [...]

Τον επισκέπτη όμως εσαγήνευε ο λειτουργός ιερεύς! Η σεβάσμια μορφή του ήταν τόσο σαγηνευτική, ώστε ο εκκλησιαζόμενος εβίωνε εκεί μέσα την υπέρβαση, όπως εκφράζεται στην λειτουργική πρόσκληση "άνω σχώμεν τας καρδίας"! Δεν έμενε εγκλωβισμένος στα αισθητά και ορατά, αλλά μαζί με τον λειτουργό του Θεού του Υψίστου και υπ" αυτού βοηθούμενος ανερχόταν την κλίμακα των αθεάτων γινόταν θεόπτης! Εθεάτο, ο καθείς κατά το προσωπικό του μέτρο, τα μεγαλεία του Θεού! Ο π. Ευσέβιος ιερουργούσε το Μυστήριο της σωτηρίας!

Παρακινούμενος λοιπόν εκ της καλής αυτής φήμης και ο πρωτοετής εκείνος φοιτητής της Θεολογίας, μια Κυριακή ωδήγησε τα βήματά του εκεί στο ταπεινό και ιδιότυπο "παρεκκλήσι" του "Ιπποκρατείου", για να εκκλησιασθή, αλλά και για να σαγηνευθή επίσης εκ της ακτινοβολούσης μορφής του αγιασμένου εκείνου ιερέως του Θεού του Υψίστου.

Τα χρόνια περνούν, και τα πλέον παράδοξα ενίοτε συμβαίνουν! [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
7,50 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 15€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, ACS, Speedex, Γενική Ταχυδρομική και ΕΛΤΑ Courier.
Αχαρνές, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.