ΙΔΕΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΙΑ - ΚΙΝΗΣΗ

ΙΔΕΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΙΑ - ΚΙΝΗΣΗ
Τιμή από
4,77 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να κάνουμε τα παιδιά να κινηθούν, να παίζουν, να χαρούν, να δημιουργήσουν, να φανταστούν, να αυξήσουν τις σωματικές τους δυνατότητες, τα αντανακλαστικά τους κλπ. κλπ.

Γι" αυτό είναι αυτό το βιβλίο. Δεν είναι βέβαια πανάκεια, δεν είναι το σοφό βιβλίο, ούτε εξαντλεί τις δυνατότητες που μας δίνει το κάθε αντικείμενο που μ" αυτό μπορούν να κινηθούν τα παιδιά. Απλά και μόνο μας κάνει να σκεφτούμε τι ατέλειωτες δυνατότητες έχει το σκέτο αντικείμενο που μπορούμε και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε έξω από την ίδια του την ειδική χρήση, και να το φανταστούμε ότι μπορεί να γίνει κέρδος παιδαγωγικό, ποικιλία για τα μαθήματα των παιδιών, δημιουργική εμπειρία και πολλά άλλα.

Όποιος είναι παιδαγωγός (Νηπιαγωγός ή Δάσκαλος) και έχει απέναντί του τον όμορφο ανοιχτό κόσμο των παιδιών, πρέπει να έχει μια ατέλειωτη φαντασία και να ψάχνει πάντα. Όποιος ψάχνει βρίσκει και κάτι καινούριο κάθε φορά.

Πολύ χρήσιμες οι εμπειρίες φίλων ή συναδέλφων, αλλά αυτό που δοκίμασαν εκείνοι και πέτυχε, να μην μπορεί να προσαρμοστεί και να εκτελεστεί από τη δική μας την τάξη των παιδιών (πρόβλημα χώρου, επίπεδο ομάδας, ικανότητα παιδιών, έννοια συνόλου κλπ. κλπ.)

Μια ιδέα όμως κάποιου άλλου είναι σίγουρα ένας δρόμος ανοιχτός για να ξεκινήσουμε, να δοκιμάσουμε και να εξαντλήσουμε τα κινητικά στοιχεία που μας δίνει το πάντρεμα αντικείμενο-κίνηση-φαντασία-δημιουργικότητα. Το σώμα δίνει τη σωστή αντίδραση στο υλικό που κινείται μαζί του και πιστεύω ότι αυτές οι "υποδείξεις" των κινήσεων δεν είναι και μόνο αυτές.

Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες -επιτρέψτε μου να το ξαναπώ- ψάξτε πολύ εσείς, δώστε το έναυσμα στα παιδιά σας και θα μιλήσουν και κείνα με τη σωματική ειλικρίνεια που έχουν.

Βρίσκουν πολλούς τρόπους για να κινηθούν, όχι αντιγράφοντας το ένα το άλλο, αλλά το καθένα με την προσωπική του ικανότητα και φαντασία. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
4,77 € Σαν καινούριο
Δυσευρετο στα βιβλιοπωλεια.Σε αριστη κατασταση.Χαρτοδετη εκδοση του 1999, περ. 100 σελιδες. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να κάνουμε τα παιδιά να κινηθο... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Παράδοση μετά από 15 Μαρτίου 2021.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
5,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 25€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Περιστέρι, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.