ΟΙ ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ

ΟΙ ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ
Τιμή από
3,00 €
1,60 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Στο έργο του αυτό ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας ΤΖΕΪΜΣ ΦΕΝΙΜΟΡ ΚΟΥΠΕΡ, ασχολείται και πάλι με το αγαπημένο του θέμα: Τη ζωή και τις περιπέτειες των πρώτων αποίκων, των «σκαπανέων» της Αμερικής, που λόγω των σκληρών συνθηκών στην άγρια χώρα, είναι υποχρεωμένοι να δείχνονται πολλές φορές σκληροί, άδικοι και να είναι πάντα επινοητικοί.

Ο δικαστής ΤΕΜΠΛ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην περιφέρειά του για τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι δεν απέκτησε έντιμα την περιουσία του, ήταν κάποτε φτωχόπαιδο που ο πατέρας του έκανε κάθε θυσία για να τον στείλει σ" ένα καλό σχολείο.

Στο σχολείο του ο Τεμπλ έγινε φίλος μ" έναν συμμαθητή του, τον ΕΔΟΥΑΡΔΟ ΕΦΦΙΝΓΚΑΜ, γιο ενός πάμπλουτου άποικου.

Όταν ο Εδουάρδος τέλειωσε το σχολείο, γύρισε κοντά στον πατέρα του και σε λίγο παντρεύτηκε. Ο ταγματάρχης Έφφινγκαμ, ο πατέρας του Εδουάρδου, έδωσε στο γιο του, για γαμήλιο δώρο, ολόκληρη την περιουσία του. Τότε ο Εδουάρδος θυμήθηκε το φτωχό συμμαθητή του, στη Φιλαδέλφεια, τον Τεμπλ, και τον επισκέφτηκε. Του έδωσε χρήματα για μια συνεταιρική εργασία και γύρισε στη Νέα Υόρκη.

Όταν ξέσπασε η επανάσταση των αποίκων, ο Έφφινγκαμ ξαναπήγε στη Φιλαδέλφεια, βρήκε τον Τέμπλ και του εμπιστεύτηκε την περιουσία του. Ο Τεμπλ είχε ταχθεί με το μέρος των αποίκων, οι οποίοι και νίκησαν. Ο Έφφινγκαμ διέφυγε στον Καναδά με άλλους Τόρρυς, ενώ η περιουσία του βγήκε σε πλειστηριασμό και αγοράστηκε, αντί πενιχρής αξίας, από τον Τεμπλ.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Ώσπου, μια μέρα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή, ο σπουδαίος κυνηγός ΝΑΤΤΥ, ο ΟΛΙΒΕΡ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ κι ο Ινδιάνος ΜΟΧΙΓΚΑΝ.

Από τα βουνά εκείνα, τα βουνά του Οτσέγκο της κομητείας της Ν. Υόρκης, περνούσε μια μέρα η άμαξα του δικαστή Τεμπλ. Μέσα ήταν ο ίδιος ο δικαστής με την κόρη του, που επέστρεφε από το σχολείο στην οικογένειά της για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Σε μια στιγμή ο δικαστής Τεμπλ, είδε ένα ελάφι και το σημάδεψε. Το ελάφι έπεσε. Ο δικαστής καυχήθηκε για το σημάδι του. Αλλά ο Νάττυ, που ξεφύτρωσε δίπλα του μαζί με τον Όλιβερ, είπε στο δικαστή ότι το ελάφι δεν το είχε σκοτώσει κανείς από τους δυο τους. Το είχε σημαδέψει στην καρδιά και το είχε σκοτώσει εκείνο το παλικάρι, ο Όλιβερ. Από τις πέντε σφαίρες που είχε ρίξει ο δικαστής, οι τέσσερεις βρέθηκαν καρφωμένες στην καρδιά ενός δέντρου και η πέμπτη στην πλάτη του Όλιβερ...

Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία του Όλιβερ με το δικαστή Τέμπλ. Κι εδώ αρχίζει το μυστήριο! (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
3,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και ελτα Αντικαταβολή.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.