ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

«Μια νέα πολιτική γεννιέται. Μην αφήσετε να την πνίξουν». Μ" αυτό το σύνθημα εμφανίστηκαν το 1989 κι έγιναν γνωστοί οι Οικολόγοι ΕναλλακτικοίΙ, ο πολιτικός φορέας της Αντικαπιταλιστικής Οικολογίας στην Ελλάδα. Το πολιτικό τους εγχείρημα στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Έφεραν την οικολογία στο προσκήνιο ως εναλλακτική λύση στη ζωή, στην κοινωνία, στην πολιτική και στην οικονομία. Τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού κοινοβουλίου κι έκαναν πράξη την προγραμματική τους δέσμευση για εναλλαγή, στη θέση του βουλευτή. Κλόνισαν το κομματικό κατεστημένο κι έγιναν απειλητικοί για τα μικρότερα κόμματα που βρίσκονταν στο κατώφλι της Βουλής. Η «νέα πολιτική» άρχισε να γίνεται χειροπιαστή. Έπρεπε λοιπόν να την πνίξουν εν τη γενέσει της. Ποιοι ανέλαβαν αυτό τον άχαρο ρόλο; Ποια διαπλεκόμενα συμφέροντα εξυπηρετούσαν; Ποια έκταση πήραν οι πολιτικές σκευωρίες, οι μηχανορραφίες, οι συκοφαντίες και οι πολιτικές διώξεις; Ποιοι αντιστάθηκαν και κατήγγειλαν τα φαινόμενα της πολιτικής σήψης και του εκφυλισμού της πολιτικής δράσης; Οι σκοποί αυτού του βιβλίου, που είναι το ένα μέρος μιας τριλογίας και μπορεί να θεωρηθεί ιστορικό ντοκουμέντο, είναι ν" απαντήσει στα ερωτήματα αυτά. Να παρουσιάσει παράλληλα, τόσο τις βασικές οικολογικές και πολιτικές θέσεις των Οικολόγων Εναλλακτικών, όπως έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, όσο και ένα τμήμα της ιστορίας του πολιτικού φορέα της Αντικαπιταλιστικής Οικολογίας. Να ενημερώσει για τα σημαντικά πολιτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον οικολογικό χώρο την περίοδο 1989-2001. Ν" αποκαλύψει τις πολιτικές σκευωρίες και ν" αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Τέλος, ν" αφήσει πολιτική παρακαταθήκη για τους αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Οικολογίας. Γενικά, το βιβλίο αποτελεί μια συμβολή για την παραπέρα πορεία της. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περισσότερα
Έτος: 2002
ISBN-13: 9789609200905
ISBN-10: 9609200907
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
σε άψογη κατάσταση .. δείτε φωτογραφίες --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
bibliosecondhand
236
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Καβάλα, Ανατολική Μακεδονία Και Θράκη
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
8,00 €
Σαν καινούριο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ. Χαρτόδετη έκδοση. Εξώφυλλο με σχέδιο. Δημοτική γλώσσα, μονοτονικό σύστημα. Σε άριστη κατάσταση. Α΄ έκδοση. Εκδόσεις Οικολογικό Πολιτικό Αρχείο. Τόπος έκδοσης: Αθήνα. Έτος: 2002. Σελίδες: 238. Διαστάσεις:14x21. Σε άριστη κατάσταση. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Παράδοση μετά από 19/08/22
Αtlantisbooks
79
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
9,50 €