Η Σπαρτιάτισσα στην Αρχαιότητα

Η Σπαρτιάτισσα στην Αρχαιότητα
Τιμή από
5,00 €
14,42 €
Εξοικονομείς 65% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

«Όταν μια γυναίκα από την Αττική ρώτησε τη Γοργώ, την κόρη του μεγάλου Βασιλιά Κλεομένη Α" και σύζυγο του θρυλικού Βασιλιά Λεωνίδα Α", «..."γιατί μόνο εσείς οι Λάκαινες έχετε εξουσία πάνω στους άνδρες;" η Γοργώ απάντησε υπερήφανα "επειδή είμαστε και οι μόνες που γεννάμε άνδρες..."». (Πλούταρχος, Ηθικά 6, 240. Ε5)

Η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μελετητών, τόσο κατά το παρελθόν όσο και στις μέρες μας. Αυτό μαρτυρεί τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων που εμπεριέχονται στο κοινωνικό-πολιτικό και οικονομικό σύστημα διαβίωσης των αρχαίων Σπαρτιατών, που μπορούν να δώσουν απαντήσεις στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του σημερινού ανθρώπου. Είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να βγει από τη μεγάλη οικονομική και ηθική κρίση που τη μαστίζει σήμερα εάν υιοθετούσε ένα σύστημα διαβίωσης στα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης και μάλιστα πάνω στις αρχές της λιτότητας, της ισότητας και της πειθαρχίας.

Η γυναίκα, με την οποία θα ασχοληθούμε, διαδραμάτισε ένα σπουδαίο ρόλο στην ιστορία της αρχαίας Σπάρτης. Τη γυναίκα αυτή θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε. Η παρουσία της ασκούσε και ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στους λογοτέχνες, στους ποιητές, στους ζωγράφους και τους ερευνητές, εμπεριέχοντας τέτοια δυναμική που δημιουργεί ενδιαφέρον να ασχοληθείς μαζί της. Το δικό μας ενδιαφέρον ενισχύθηκε και από τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει ένα έργο που να αποδίδει την ολοκληρωμένη εικόνα της. Αυτήν, τουλάχιστον, που μπορούμε να σχηματίσουμε μέσα από τα έργα των αρχαίων συγγραφέων και τα αρχαιολογικά ευρήματα, σε συσχετισμό με τον περιβάλλοντα χώρο όπου έζησε και διαμόρφωσε τη συμπεριφορά της. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
5,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Γλυκά Νερά, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.