Η μέθοδος Montessori και η προσχολική εκπαίδευση

Η μέθοδος Montessori και η προσχολική εκπαίδευση

Το βιβλίο αυτό έχει δύο βασικούς σκοπούς: να ερευνήσει τα καίρια σημεία της μεθόδου Montessori και να αποτελέσει αφετηρία επιστημονικού προβληματισμού για την εφαρμογή και άλλων προγραμμάτων προσχολικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Maria Montessori είναι η παιδαγωγός, το όνομα της οποίας συνδέεται στενά με την προσχολική εκπαίδευση γιατί ασχολήθηκε πολλά χρόνια με αυτή, διαθέτοντας επιστημοσύνη, ταλέντο και πάθος. Αναγνώριζε το γεγονός ότι η μάθηση εξαρτάται από την αλληλεπίδραση του παιδιού με το περιβάλλον. Περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονό της παιδαγωγό, τόνισε την ανάγκη σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη, προχωρώντας μάλιστα καισε περιγραφές για τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά καθώς και για τις μεθόδους διδασκαλίας που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Η μέθοδος Montessori, με την έντονη κοινωνική και ανθρωπιστική της φιλοσοφία, αποκτά νέο περιεχόμενο στις μέρες μας, όπου τα αδιέξοδα πολλών παραδοσιακών διαδικασιών και η πλημμυρίδα των πολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων θέτουν προβλήματα κοινωνικής συνοχής και επαναπροσδιορισμού των κοινωνικών ρόλων και αξιών.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Οδυσσέας
Έτος: 1992
ISBN-13: 9789602101193
ISBN-10: 9602101199
Κατηγορίες: Παιδαγωγική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Το θέλει: 1 metabooker
Αγγελίες
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
ΜΙΧΑΕΛΑ
18
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Άλιμος, Αττική
7,00 €