Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Η Μεγάλη Διαθήκη του Παύλου Πισσάνου, κανονικά δε χρειάζεται πρόλογο να προϊδεάσει τον αναγνώστη.

Γιατί είναι και Διαθήκη και Μεγάλη παράλληλη και ισάξια με όλες τις Διαθήκες, από την Παλιά, μέχρι τη Σιδηρά Διαθήκη του Πωλ Αρκάς.

Η έντονη θρησκειολογική, φιλοσοφική, επιστημονική, οικολογική, κοινωνική και υπαρξιακή αναζήτηση που διατρέχει όλες τις σελίδες της, πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου, όχι απλά αρνητική, μα με ταυτόχρονη προβολή θέσεων για άρση των ποικίλων αδιεξόδων που ταλανίζουν σήμερα ολόκληρο τον κόσμο, ανάγουν τη Μεγάλη Διαθήκη σ" ένα συμβόλαιο του Ανώνυμου με τις πανστρατιές των υποψιασμένων αλλά τελικά ανυποψίαστων, στο Βάθος, ανθρώπων για Ειρήνη, Δημιουργία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, έτσι απλά και φυσικά, μα προπαντός σοφά, όπως το επιβάλλει η ανθρώπινη φύση.

Ο Ανώνυμος αναδεικνύεται αναπάντεχα Προμηθέας για νέο φως στην Οικουμένη.

Σωκράτης σε νέο Πλατωνικό μεστό διάλογο, επιτομή όλων των λαμπρών διαλόγων του.

Ευαγγελιστής για να απλουστεύσει την Αποκάλυψη.

Χρυσόστομος, για να απλώσει τη Θεοσοφία στα πέρατα του κόσμου.

Ρουσώ για να ανατάμει την κοινωνική πραγματικότητα και να συντάξει το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Ταυτόχρονα πιστοποιεί τη μεγάλη ρήση του Πλάτωνα, ήριτη αναγκαιότητα για τους ταραγμένους καιρούς της υφηλίου: "Εάν μη βασιλεύσωσι οι φιλόσοφοι και εάν μη φιλοσοφήσωσι οι νυν λεγόμενοι βασιλείς και δυνάσται, και εάν μη συμπέση εις ταυτόν δύναμις πολιτική και φιλοσοφία, και εάν μη αποκλεισθώσι εξ ανάγκης αι πολλαί φύσεις των νυν χωριστά πορευομένων εφ εκατέρων, ουκ εστί παύλα κακών των ανθρωπίνω γένει, ουδέ αύτη η Πολιτεία, ην νυν λόγω διεληθύθαμεν ενδέχεται ίνα φυή εις το δυνατόν και ιδή το φως του ηλίου". Ναι, απαιτείται οι άρχοντες του Κόσμου να είναι φιλόσοφοι και οι φιλόσοφοι να ασκήσουν εξουσία, για να "χουμε ΦΩΣ, άπλετο φως, αφού τα πάντα ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ όπως σοφά, επιστημονικά και διορατικά κηρύσσει ο Ανώνυμος.

Ο κάθε αναγνώστης, αναμφίβολα, μέσα από τις σελίδες της Μεγάλης Διαθήκης θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, θα βιώσει μεγάλες Αλήθειες, που οπωσδήποτε τον βασανίζουν καθημερινά, μα εθελοτυφλεί και τις προσπερνά λόγω αδιόρατων ενοχών... (Από τον πρόλογο του Γεωργίου Ράπτη)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.