Η μαύρη βίβλος της ψυχανάλυσης

Η μαύρη βίβλος της ψυχανάλυσης
Τιμή από
30,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Το θέλουν 4 metabookers
Περιγραφή

Η ψυχανάλυση υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες του 20ού αιώνα. Η ψυχαναλυτική κουλτούρα διαπότισε ολόκληρες γενιές ειδικών και θεραπευτών, ρίζωσε βαθιά στον πολιτισμό μας, κατέκτησε πνευματικούς ανθρώπους και πήρε τελικά τη μορφή ενός απρόσβλητου δόγματος. Γι" αυτό και η αμφισβήτησή της προκαλούσε πάντοτε έντονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

Η "Μαύρη Βίβλος της Ψυχανάλυσης" είναι μια απόπειρα δημόσιου διαλόγου και κριτικής στις παγιωμένες ιδέες και θεωρίες της ψυχανάλυσης. Πρόκειται για ένα αντιδογματικό, πολυθεματικό και ενδιαφέρον έργο, που φιλοδοξεί να προσφέρει στους μη μυημένους αναγνώστες τα στοιχεία μιας συζήτησης που διαπερνά την εποχή μας. Σαράντα γνωστοί ειδικοί, διαφορετικών ειδικοτήτων και εθνικοτήτων, επισημαίνουν τις αδυναμίες, τα λάθη, τις αβάσιμες υποθέσεις, τις ανακρίβειες και τις παραλείψεις του Φρόιντ και των επιγόνων του. Βάζουν στο μικροσκόπιο τη θεωρία, τις μεθόδους και τις πρακτικές της ψυχανάλυσης, αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και τη θεραπευτική της αξία, προβλέπουν το τέλος της... Και καταλήγουν στο συμπέρασμα: μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και χωρίς τις θεωρίες του Φρόιντ!

Ένα βιβλίο που επιχειρεί να διδάξει στον αναγνώστη να σκέπτεται με διαφορετικούς τρόπους, να συγκρίνει τις διάφορες απόψεις, να αντιστέκεται στα εξουσιαστικά επιχειρήματα εκείνων που "γνωρίζουν", εκείνων που αποφασίζουν ex abrupto. Ένα ανατρεπτικό και προκλητικό έργο, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και συζητήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
30,00 € Καλή κατάσταση
Εξαντλημένο. Αρκετές υπογραμμίσεις σε μικρό μέρος του βιβλίου (πρώτες 90 σελίδες).
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 55€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
50,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Αθήνα, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
60,00 € Καλή κατάσταση
Είναι σε πολυ καλή κατάσταση, χωρίς φθορές ή αλλοιώσεις. Έχει κάποιες υπογραμμίσεις και σημειώσεις σε κάποια σημεία.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ζωγράφου, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.