Η μάνα

Η μάνα

«Σύμβολο της μητρότητας» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ηρωίδα αυτού του έργου. Ο γολγοθάς της -που αρχίζει με την εξαφάνιση του άντρα της, ανηφορίζει με το χαμό της κόρης της και κορυφώνεται με την εκτέλεση του γιου της- ακολουθεί τον αδυσώπητο ρυθμό των εποχών: το λουλούδισμα της φύσης, το πέσιμο των φύλλων, το χειμώνα και το θάνατο. Η απεραντοσύνη της κινέζικης πεδιάδας κι ο επίπονος, αέναος μόχθος του μαρτυρικού λαού της αχανούς χώρας στις πρώτες δεκαετίες του αιώνα, πλαισιώνουν αυτή τη γυναίκα καθώς δέχεται αδιαμαρτύρητα την ανελέητη μοίρα της, μετουσιώνοντας το πένθος σε ζωή και το δάκρυ σε χαμόγελο. Βορειοαμερικανίδα συγγραφέας, γεννημένη στο Χίλσμπορο της Βιρτζίνια το 1892. Από παιδί πήγε με τους γονείς της στην Κίνα, όπου είχε σταλεί ο πατέρας της ως ιεραπόστολος. Επέστρεψε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και μετά ξαναγύρισε στην Κίνα, όπου παντρεύτηκε τον Αμερικανό ιεραπόστολο Τζων Λόσινγκ Μπακ. Οι εμπειρίες της από την παιδική της ηλικία και αργότερα από τη σκληρή ζωή των αγροτών στη βόρεια Κίνα, όπου γνώρισε την πείνα και τη δυστυχία, η βαθιά γνώση της γλώσσας, των ηθών και εθίμων του κινέζικου λαού, καθρεφτίζονται στα μυθιστορήματά της Η καλή γη (1931 - βραβείο Πούλιτζερ), Γιοι (1932) και Σκορπισμένο σπίτι (1935). Το 1938 βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας. Πολλά έργα της έγιναν κινηματογραφικές επιτυχίες. Πέθανε το 1973 στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Συγγραφέας: Pearl S. Buck
Εκδόσεις: Μίνωας
Έτος: 1991
ISBN-13: 9789602400487
ISBN-10: 960240048X
Κατηγορίες: Λογοτεχνία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Καλή κατάσταση
Έκδοση του 1990 --- Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
pixelbooks Πίξελbooks
44
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με Χέρι με χέρι και Speedex
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
4,00 €
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
14
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
5,00 €
Πολύ καλή κατάσταση
Με άλλο εξώφυλλο --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
14
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
5,00 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Σαν καινούριο
Άριστη κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
45
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Μελίσσια, Αττική
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60€
5,00 €