ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Τιμή από
5,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Στη σειρά των βοηθητικών βιβλίων «Γλωσσικές ασκήσεις Αρχαίων Ελληνικών» κυκλοφορεί το βιβλίο αυτό της Β" Γυμνασίου, που είναι δομημένο σύμφωνα με τις 18 ενότητες του σχολικού εγχειριδίου «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Β" Γυμνασίου» και περιλαμβάνει σύντομη θεωρία για τα ετυμολογικά, γραμματικά, συντακτικά και λεξιλογικά-σημασιολογικά φαινόμενα και πλήθος ασκήσεων για εμπέδωσή τους.

Ειδικότερα αναπτύσσονται τα θέματα:

-από το Ετυμολογικό σύνθεση των λέξεων, νόθα σύνθετα, παρασύνθετα, άλλοι τρόποι σχηματισμού λέξεων και αλλαγή της σημασίας των λέξεων,

-από τη Γραμματική Γ" κλίση των ουσιαστικών, Γ" κλίση των επιθέτων, υποτακτική, ευκτική και προστακτική ενεργητικής και μέσης φωνής των βαρύτονων ρημάτων, οριστική μέλλοντα και υποτακτική, ευκτική και προστακτική ενεστώτα του ρ. ειμί, αντωνυμίες αλληλοπαθητικές, κτητικές, η ερωτηματική τίς, τίς, τί, η αόριστη τίς, τίς, τι και οι αναφορικές ός, ή, ό και όστις, ήτις, ό,τι.

-από το Συντακτικό σύνδεση προτάσεων ή όρων πρότασης, απρόσωπη σύνταξη, το άμεσο και έμμεσο αντικείμενο, επιρρηματικές και κατηγορηματικές μετοχές, είδη προσδιορισμών, ομοιόπτωτοι ονοματικοί προσδιορισμοί, ετερόπτωτοι ονοματικοί προσδιορισμοί, επιρρηματικοί προσδιορισμοί και εμπρόθετοι επιρρηματικοί προσδιορισμοί,

-και από τους Λεξιλογικούς Πίνακες αναφέρονται οι βασικές τους λέξεις με τα ομόρριζά τους.

Για κάθε ετυμολογικό, γραμματικό, συντακτικό και λεξιλογικό-σημασιολογικό φαινόμενο δίδονται πολλές και ποικίλες ασκήσεις (οι περισσότερες με τη μορφή φύλλων τετραδίου), απλές αλλά και σύνθετες, εύκολες αλλά και κάποιας δυσκολίας, που η λύση τους, με την ενεργό συμμετοχή του μαθητή και την ανάπτυξη πρωτοβουλίας εκ μέρους του, συντελεί άμεσα στην εμπέδωση της παρεχόμενης ύλης. Έτσι ο μαθητής, ανατρέχοντας στην ενότητα που πρέπει, θα βρει τις κατάλληλες ασκήσεις, για να κατανοήσει και να αφομοιώσει τη νέα ύλη και να γνωρίσει καλύτερα τη Γραμματική και το Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατάρτισή του στον αρχαίο ελληνικό λόγο, με αποτέλεσμα να έχει την καλύτερη επίδοση στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Σε ειδικό παράρτημα, στο τέλος του βιβλίου, δίδονται οι απαντήσεις των ασκήσεων κατά ενότητες, ώστε ο μαθητής, προσφεύγοντας σε αυτές, να είναι βέβαιος για την ορθότητα της λύσης. [...] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Αριστη κατασταση βιτρίνας άθικτο.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα και Eurobank.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ Courier.
Πανόραμα, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.