ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΔΙΤΟΜΟ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΔΙΤΟΜΟ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Τιμή από
15,00 €
15,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

(...) Μέσα στις σελίδες του βιβλίου τούτου παρελαύνουν γεγονότα, και καταστάσεις που συνθέτουν την πολιτική ιστορία της χώρας μας σ" εκείνο το μισό αιώνα και όπου βρέθηκε αναμιγμένος -άλλοτε ως πρωταγωνιστής, άλλοτε ως κήνσωρ, αλλά πάντοτε παρών ο Γεώργιος Παπανδρέου: ο πρώτος εθνικός διχασμός, το Κίνημα της Εθνικής Αμύνης, η Μεγάλη Ελλάς, οι μετανοεμβριανές πολιτικές ανωμαλίες, η μικρασιατική καταστροφή και η Επανάσταση του 1922, η ανώμαλη πολιτική ζωή που επακολούθησε, η τελευταία "βενιζελική" τετραετία (1928 -1932), η παλινόρθωση, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου, ο πόλεμος, η κατοχή, το συμβόλαιο του Λιβάνου, η αναίμακτη απελευθέρωση, το δράμα του εμφύλιου πολέμου, η μεταπολεμική ζωή, ο ανένδοτος αγώνας και ο θρίαμβος της Ενώσεως Κέντρου υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου, η δεινή συνταγματική και πολιτική κρίση του Ιουλίου 1965, η ταραγμένη και ανώμαλη περίοδος που ακολούθησε, το αδιέξοδο που εγκυμονούσε κινδύνους για διαστροφή ή και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι προσπάθειες (άγνωστες στο ευρύ κοινό έως την μεταδικτατορική περίοδο) για ομαλή έξοδο από την κρίση των θεσμών, το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και τα συμβάντα στο πρώτο 18μηνο της δικτατορίας, τέλος δε το σημαδιακό γεγονός που στάθηκε η πάνδημη κηδεία του Γ. Παπανδρέου μέσα στην καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας και των οργάνων της.

Όλα αυτά με λεπτομέρειες άγνωστες έως τώρα, με παρασκήνια και εξηγήσεις, που για πρώτη φορά έρχονται σε φως, τουλάχιστον για το ευρύτερο κοινό... Ο συγγραφέας κατέβαλε προσπάθεια για την κατά το δυνατόν αντικειμενικότερη εξιστόρηση των γεγονότων, παραθέτοντας όλες τις απόψεις ή παραπέμποντας σε αντίθετες ή παραλλακτικές μαρτυρίες και εκδοχές, ιδίως στα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά και συμβάντα. Λέμε όσο είναι δυνατό, διότι η βιογραφία μιας πολιτικής προσωπικότητας σκεπάζεται άφεκτα, όχι την παραμόρφωση των γεγονότων ή περιστάσεων, αλλά το φωτισμό τους από μια ορισμένη ειδικά, που είναι σύνθεση των στάσεων, των "θέσεων" και της δράσης αυτής της προσωπικότητας.

Η βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος του τόμου φροντίσαμε να είναι κατά το δυνατό πλήρης και να περιλαμβάνει, χωρίς διακρίσεις, τα αξιολογότερα συγγράμματα και τις σοβαρότερες μαρτυρίες για την ιστορική περίοδο την οποία καλύπτει τούτη η βιογραφία. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Κ. Λ. ΚΟΡΕΣΗΣ
  • Εκδόσεις: ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ
  • Έτος: 1984
  • Κατηγορίες: Πολιτική
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 15,00 €
Με γνωστά μεταφορικά
15,00 € Σαν καινούριο
Ολοκαίνουριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, Eurobank, PayPal, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχυδρομική, Speedex και ACS.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.