Γεωλογία: Αρχές και Εφαρμογές - 2η Έκδοση

Γεωλογία: Αρχές και Εφαρμογές - 2η Έκδοση
Τιμή από
25,00 €
39,92 €
Εξοικονομείς 37% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το σύγγραμμα αυτό είναι απλά γραμμένο και δεν προϋποθέτει καμία γνώση σε αντικείμενα της Γεωλογίας μια και γνώσεις της επιστήμης αυτής δεν παρέχονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Απευθύνεται σε φοιτητές των Τμημάτων Γεωλογίας αλλά και σε φοιτητές συγγενών τμημάτων όπως Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικών, Επιστημών της Ύλης, Γεωπονίας κτλ.

Κύριος άξονας του συγγράμματος είναι η ανάλυση των βασικών αρχών και μεθόδων της γεωλογίας με γνώμονα την εφαρμογή τους στην πράξη π.χ. εκμετάλλευση κοιτασμάτων, υδροφόρων οριζόντων, διάνοιξη δρόμων κτλ. Επειδή πολλά γεωλογικά φαινόμενα όπως σεισμοί, κατολισθήσεις, πλημμύρες, ηφαιστειακές εκρήξεις, καθώς επίσης και πολλές γεωλογικές διεργασίες όπως η διαμόρφωση του ανάγλυφου της γης και ο κύκλος μετασχηματισμού των πετρωμάτων έχουν διαταραχτεί από την παρέμβαση του ανθρώπου, παρουσιάζονται θέματα της Περιβαλλοντικής Γεωλογίας με ιδιαίτερη έμφαση.

Η Ελληνική ορολογία στη Γεωλογία είναι υπό διαμόρφωση μια και η επιστήμη αυτή είναι αρκετά νέα στη χώρα μας και τα σχετικά συγγράμματα και έρευνες σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά λιγοστές. Έτσι για πολλούς ξενόγλωσσους όρους δεν υπάρχουν αντίστοιχοι Ελληνικοί ενώ πολλές φορές για ένα ξενόγλωσσο όρο χρησιμοποιούνται πολλοί Ελληνικοί. Για το λόγο αυτό μερικοί από τους 1.400 όρους που αναφέρονται στο σύγγραμμα αυτό είναι δυνατόν να μην είναι γενικώς αποδεκτοί και να αντικατασταθούν στο μέλλον από πιο έγκριτους.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες θετικές επιστήμες που βασίζονται στη συλλογή και ανάλυση στοιχείων μέσα στο εργαστήριο, στη Γεωλογία συχνά το ρόλο του εργαστηρίου έχει όλη η επιφάνεια της γης. Γι" αυτό παρατίθεται ένας μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, κυρίως από τον Ελληνικό χώρο που είναι απαραίτητος για την αναγνώριση ορυκτών, πετρωμάτων και γεωλογικών δομών.

Η Εισαγωγή εστιάζει στην παρουσίαση των κινήτρων που ώθησαν τον άνθρωπο στην απόκτηση της γεωλογικής γνώσης, στην ιδιαιτερότητα των μεθόδων των γεωεπιστημών καθώς επίσης και στην περιγραφή των γενικών χαρακτηριστικών του ανάγλυφου της γης. Στη συνέχεια γίνεται διάρθρωση του περιεχομένου σε τρία Μέρη που έχουν ως σκοπό να αναπτύξουν το δομικά υλικά της γης (Μέρος Ι), τις διεργασίες που εκτυλίσσονται στην επιφάνεια της γης (Μέρος ΙΙ) και τέλος τις ανακατατάξεις που γίνονται στο εσωτερικό της γης (Μέρος III). [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
25,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Σάμος, Βόρειο Αιγαίο
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
27,00 € Σαν καινούριο
Αχρησιμοποίητο
Πληρωμή με Eurobank και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μυτιλήνη, Βόρειο Αιγαίο
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.