Εμμανουήλ Ροϊδης: Η πορεία προς την πάπισσα Ιωάννα

Εμμανουήλ Ροϊδης: Η πορεία προς την πάπισσα Ιωάννα
Τιμή από
14,77 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Ένας νεαρός κτηματίας, έμπορος και λόγιος, που έχει πρόσφατα επιστρέψει στο ελληνικό βασίλειο του Όθωνα και του Γεωργίου Α", ευθυγραμμισμένος με την επίσημη ιδεολογία και με τις συμβατικές επιλογές των ρομαντικών της Αθήνας, έγινε μέσα σε διάστημα πέντε ετών ο προκλητικός δημιουργός της "Πάπισσας Ιωάννας", ο συγγραφέας Εμμανουήλ Ροΐδης, ο μεγάλος πεζογράφος της καθαρεύουσας λογοτεχνίας μας.

Ποιους δρόμους ακολούθησε η περιπέτεια της συγγραφικής του διαμόρφωσης, και πώς γεννήθηκε η "Πάπισσα Ιωάννα", το ριζοσπαστικότερο ως την εποχή του και το πλέον απροσδόκητο μυθιστόρημα; Πώς αυτός ο αιρετικός και σατιρικός (και ταυτόχρονα ένας βαθιά ρομαντικός) συγγραφέας θέλησε και κατόρθωσε να υπονομεύσει τον αθηναϊκό ρομαντισμό; Και ποιος ο ρόλος του λόρδου Byron; Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά, και άλλα παράγωγα, και εκ πρώτης όψεως δυσερμήνευτα ερωτήματα.

Η μελέτη της άγνωστης πορείας του Εμμανουήλ Ροΐδη προς την αποφασιστική τομή της "Πάπισσας Ιωάννας" προτείνει μία νέα ερμηνεία του μυθιστορήματος και της εποχής που το δημιούργησε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
14,77 € Σαν καινούριο
Δυσευρετο στα βιβλιοπωλεια.Σε αριστη κατασταση.Χαρτοδετη εκδοση του 1993 περ. 450 σελιδες.Ένας νεαρός κτηματίας, έμπορος και λόγιος, που έχει πρόσφ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.