Ελληνικά πλοία του Μεσαίωνα

Ελληνικά πλοία του Μεσαίωνα

Το λεύκωμα αυτό, μοναδικό στο θέμα του, αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση όλων των τύπων βυζαντινών πλοίων, πολεμικών και εμπορικών, από την αρχή του Μεσαίωνα (4ος αι. μ.Χ.) έως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με τις 44 υδατογραφίες και τα 50 σχέδια του γνωστού καραβογράφου και ιδρυτή του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου της Ζακύνθου, Αντώνη Μιλάνου, αναπτύσσεται και εναργώς παρουσιάζεται ολόκληρος ο κόσμος του βυζαντινού Ναυτικού, ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλές άγνωστες πλευρές του.

Η μελέτη του Ελληνικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στη ναυτική επιστήμη γενικότερα, ενώ καταφαίνεται η ελληνικότητα των ιστιοφόρων από τα οποία προήλθαν αργότερα οι περίφημες καραβέλες. Επιπλέον, γίνεται φανερό ότι όσοι υπηρετούσαν στα καράβια κατά την εποχή της ακμής του βυζαντινού Ναυτικού ήταν άνθρωποι ελεύθεροι και καλοπληρωμένοι, και ότι οι βασικές ναυτικές εκφράσεις τους εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, κάτι που αποδεικνύει τη διαχρονική σημασία του Ναυτικού για τους Έλληνες. Το συνοδευτικό κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά (στον ίδιο τόμο) από τον Δ. Μιχαλόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας και καθηγητή Πολέμου στο Ναυτικό.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Αρσενίδης
Έτος: 1994
ISBN-13: 9789602530283
ISBN-10: 9602530286
Κατηγορίες: Βυζάντιο, Μεσαίωνας
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 35,78 €
Το θέλει: 1 metabooker
Αγγελίες
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@SotirisR
884
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Νέα Σμύρνη, Αττική
Εξοικονομείς
19,78 €
16,00 €
από 35,78 €