ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ;
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Δεκέμβριος 2013. Οι τελευταίες μέρες κάθε έτους είναι για τους περισσότερους από μας ημέρες περίσκεψης. Φτάνοντας στο τέλος μιας ακόμα δύσκολης χρονιάς για τη χώρα μας, που βαίνει ήδη προς τον έκτο χρόνο οικονομικής ύφεσης, στρέφουμε το βλέμμα προς τα πίσω και την εικόνα μας θολώνουν αμείλικτα οι αριθμοί:

Ανεργία 26%, 23,1% του πληθυσμού κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, 9% η πρόθεση ψήφου για τη Χρυσή Αυγή, 321.868,43 εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος, 2,5 δις ευρώ έλλειμμα σε ασφαλιστικά ταμεία και πάει λέγοντας.

Σε αυτό το νοσηρό κλίμα, πριν από μερικές μέρες σύλλογος γονέων σχολείου ορεινής περιοχής που μαστίζεται από την κακοκαιρία απέρριψε τη δωρεά ενός μεγιστάνα, διατρανώνοντας πως "απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών". [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

- "Το Why Liberty περιλαμβάνει έργα ηγετικών στελεχών του Students For Liberty, του πιο δυναμικού νεανικού κινήματος για την ελευθερία, δίπλα σε δοκίμια καταξιωμένων υπέρμαχων της ελευθερίας όπως ο Tom Palmer και ο John Stossell. Ζωντανό και νέο, δοκιμασμένο και αληθινό, το Why Liberty μας δίνει ελπίδα για τη νέα γενιά." (John Tomasi, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Brown University)

- "Αυτή η συλλογή δοκιμίων είναι τόσο καλογραμμένη και προσφέρει τόσο πολλές πληροφορίες που θα σας ανοίξει την όρεξη για περισσότερο διάβασμα -και περισσότερη γνώση- για το θεμελιώδη ρόλο της ελευθερίας στην κοινωνική τάξη." (Lynne Kiesling, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Northwestern University)

- "Αυτό το βιβλίο είναι εύκολο να διαβαστεί, καλό να διαβαστεί και σημαντικό να διαβαστεί. Αν το διαβάσουν περισσότεροι άνθρωποι, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, δε θα υπάρχει ανάγκη για το "Γιατί" στο "Ελευθερία. Γιατί;" (Peter Kurrild-Klitgaard, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, University of Copenhagen)

- "Ένας εμπνευσμένος και χρήσιμος οδηγός για όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το φιλελευθερισμό αλλά και όσους έχουν βαθιά εμπειρία στις παραδόσεις του. Αν και δεν το συνειδητοποιούμε πάντα, ο φιλελευθερισμός είναι η αρχή η οποία καθοδηγεί την καθημερινή μας ζωή. Αυτό το βιβλίο εξηγεί γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε αυτή την αρχή και στην πολιτική." (Mark Pennington, Τμήμα Πολιτικής Οικονομίας και Δημόσιας Πολιτικής King"s College, University of London)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.