Εκθέσεις Β΄ γυμνασίου

Εκθέσεις Β΄ γυμνασίου
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Ο μαθητής της Β" Γυμνασίου είναι ο νέος άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά στις προκλήσεις της ζωής του και διψά για τη γνωριμία του με το καινούργιο. Η περιέργειά του να μάθει, να εξερευνήσει, να αμφισβητήσει είναι μεγάλη. Έντονη, όμως είναι και η διάθεσή του να επικοινωνήσει και να διατυπώσει τις σκέψεις του με σαφήνεια και ακρίβεια, προκειμένου να γίνει κατανοητός από το περιβάλλον του. Η προσπάθεια βελτίωσης της έκφρασής του, είναι πρώτιστα δικός του στόχος, αφού γι" αυτόν η σύναψη σχέσεων και η αποδοχή του από τους ανθρώπους γύρω του είναι κυρίαρχο μέλημά του.

Σεβόμενοι απόλυτα την ανάγκη του μαθητή για επικοινωνία, προχωρήσαμε στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, με στόχο να αποτελέσει αυτό κίνητρο για προβληματισμό και ανάπτυξη της σκέψης σε θεματολογία που ενδιαφέρει το μαθητή της Β" Γυμνασίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει:

-Θεματικές ενότητες αντίστοιχες του περιεχομένου της Νεοελληνικής Γλώσσας που διδάσκεται στην Β" Γυμνασίου και επιπλέον ενότητες που διευρύνουν το γνωστικό πεδίο των μαθητών.

-Αναλυτικό λεξιλόγιο που αφορά σε σύγχρονες έννοιες, προκειμένου να εμπλουτιστεί η έκφραση και ο λόγος του μαθητή τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

-Παράλληλα κείμενα κατανόησης και εμπέδωσης των εννοιών με στόχο τον προβληματισμό και την ανάπτυξη κριτικής ικανότητας, καθώς και ερωτήσεις που προκύπτουν από αυτά.

-Σχεδιαγραμματική παρουσίαση θεμάτων, αναλυμένες εκθέσεις και ενδεικτικές παραγράφους που αναπτύσσουν κάποιες απόψεις.

-Θεωρία περιγραφικού και αφηγηματικού λόγου, περίληψης, δομής και συνοχής της παραγράφου.

-Λεξιλογικές ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης.

Στόχος του παρόντος βιβλίου δεν είναι να κατευθύνει το μαθητή, ούτε να του υποδείξει μία μέθοδο γραφής εκθέσεων, αλλά να του δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορεί να κάνει δικές του σκέψεις και να αναπτύξει τον προβληματισμό του σε θέματα σύγχρονης πραγματικότητας. Συγχρόνως, να του δοθεί το κίνητρο για την ολοκληρωμένη έκφρασή του στο γραπτό λόγο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.