Εγκεφαλος και Συμπεριφορα

Εγκεφαλος και Συμπεριφορα
Τιμή από
46,00 €
89,00 €
Εξοικονομείς 48% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Σ" αυτό το βιβλίο, εξετάζουμε το νευρικό σύστημα δίνοντας έμφαση στη λειτουργία, στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν ο εγκέφαλος και η συμπεριφορά. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου βασίστηκε σε βασικές ερωτήσεις τις οποίες κάνουν οι φοιτητές και οι νευροεπιστήμονες σχετικά με τον εγκέφαλο:

-Γιατί έχουμε εγκέφαλο;

-Πώς οργανώνεται το νευρικό σύστημα;

-Πώς επηρεάζουν τα φάρμακα την συμπεριφορά μας;

-Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος;

-Πώς σκέφτεται ο εγκέφαλος;

Όπως και τότε, ο στόχος μας στην παρούσα έκδοση είναι να μπει συνοχή σε μία σειρά από θέματα που έχουν ποικίλες διαστάσεις, βοηθώντας τους φοιτητές να κατανοήσουν όλες αυτές τις πτυχές. Η παρουσία θεμελιωδών ερωτήσεων για τον εγκέφαλο έχει και άλλο ένα πλεονέκτημα: κεντρίζει το ενδιαφέρον των φοιτητών στο θέμα το οποίο μελετούν και τους προκαλεί να έλθουν μαζί μας, στο ταξίδι της ανακάλυψης που στην ουσία είναι η επιστήμη του εγκεφάλου.

Η επιστημονική κατανόηση του εγκεφάλου και της ανθρώπινης συμπεριφοράς συνεχίζει να αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό. Θέλουμε να μεταδώσουμε τον ενθουσιασμό των πρόσφατων προόδων στην επιστήμη του εγκεφάλου και να συσχετίσουμε κάποιες από τις προσωπικές μας εμπειρίες πάνω στη μελέτη του εγκεφάλου για περισσότερο από 40 χρόνια, ώστε με αυτά τα δύο στοιχεία να κάνουμε τις αναπτυσσόμενες βασικές έννοιες του τομέα αυτού προσιτές και κατανοητές και να μυήσουμε τους νέους φοιτητές στα θέματα αιχμής της φυσιολογικής ψυχολογίας (φυσιολογίας της συμπεριφοράς).

Σε κάθε κεφάλαιο τονίζουμε τη σχέση ανάμεσα στον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά. [...]

Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό το βιβλίο μεταφέρει τον ενθουσιασμό της σύγχρονης νευροεπιστήμης, όπως τον αντιλαμβάνονται οι ερευνητές, δίνουμε έμφαση σε όλες τις ενότητες στην εξέλιξη, τη γενετική έρευνα, τις σύγχρονες ερευνητικές μεθόδους και την ψυχοφαρμακολογία. Εξάλλου, η εξέλιξη προέρχεται από τη σύνθετη αλληλεπίδραση των γονιδίων και του περιβάλλοντος. Αυτή η συνεχιζόμενη αλληλεπίδραση επηρεάζει τον εγκέφαλο ενός ατόμου και τη συμπεριφορά από την πρώιμη βρεφική μέχρι την προχωρημένη ηλικία. [...] (Από τον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
46,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.