ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ

ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ φάσμα των δραστηριοτήτων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο εξακτινώνεται σε πολλούς τομείς, κορυφαία μέριμνα και φροντίδα της είναι η ανάπτυξη και πρόοδος του Εκκλησιαστικού Κατηχητικού Έργου.

Ήδη από τα πρώτα έτη της ιδρύσεως του εκκλησιαστικού μας Οργανισμού περιελήφθησαν στις εκδόσεις του κατηχητικά βοηθήματα, σπουδαιότατα για το περιεχόμενό τους και αξιολογότατα για τον καταρτισμό των νέων της Εκκλησίας. Και τούτο διότι τα βιβλία αυτά χειραγωγούν τους νέους ανθρώπους και τα πιστά μέλη στον δρόμο της αληθούς σχέσεώς τους με τον ζώντα Τριαδικό Θεό εντός του μυστηριακού χώρου της Εκκλησίας.

Αυτός ο σπουδαίος και σταθερός προσανατολισμός της εκδοτικής δραστηριότητας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θεραπεύεται με την παρούσα δίτομη έκδοση εκκλησιαστικού κατηχητικού βοηθήματος, την οποία με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παραδίδουμε στη χριστιανική νεολαία. Πρόκειται για το έργο του ομότιμου Κοσμήτορα του Ορθόδοξου Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδίμηρου, γνωστού στον αγγλόφωνο ορθόδοξο χώρο, π. Θωμά Χόπκο. Με τον γενικό τίτλο "Η Ορθόδοξη Πίστη" εκδίδονται δύο πολυσέλιδοι τόμοι: Ο πρώτος αναφέρεται στο Δόγμα και στη Λατρεία, κι ο δεύτερος στη Βίβλο (Αγία Γραφή) της Εκκλησίας και στην Πνευματικότητα. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.