ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Πάνω κι από τις λέξεις-"κώδικες": Θεός, Αγάπη, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ειρήνη, Αναβάθμιση κ.λπ. (και τα cliches που προκύπτουν απ" αυτές) η μαγική λέξη: "Επικοινωνία" είναι ίσως η πιο τετριμένη (πιο ειλικρινά: εκπορνευμένη) έννοια στο ρεπερτόριο του σημερινού Έλληνα.

Η κακοποίηση αυτή έχει τους λόγους της: είναι απότοκος της αδέξιας (και επομένως ανεπιτυχούς) προσέγγισης ενός ιδεώδους (του ιδεώδους της απόλυτης αλήθειας) που (όπως το ψευδοείδωλο ενός αντικειμένου υπό συνθήκες ατμοσφαιρικού αντικατοπτρισμού) φαίνεται ν" απομακρύνεται ασυμπτωτικά στον ορίζοντα. Ο σκοπός του φυλλαδίου αυτού είναι να συμβάλλει στη διερεύνηση και ίσως άρση αυτής της αυταπάτης - που προέρχεται από την πεποίθηση ότι η τέλεια "μέθεξη" (που συνεπάγεται και την πλήρη γνώση) είναι εφικτή στο φυσικό κόσμο.

Τα κείμενα που ακολουθούν δεν προβάλλουν αξιώσεις "αυστηρού επιστημονικού συγγράμματος". Γράφτηκαν κυρίως για ν" αποτυπώσουν εισηγήσεις "στρογγυλής τράπεζας", διαλέξεις επιστημολογικού περιεχομένου και "περιπατητικούς μονολόγους" που ο γράφων είχε το σπάνιο προνόμιο να "επιβάλλει" τον τελευταίο καιρό σε εκλεκτούς μαθητές και φίλους. Τους ευχαριστώ για την υπομονή τους. (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή.
Τρίκαλα, Θεσσαλία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.