Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική

Διδακτική μεθοδολογία και ειδική διδακτική
Τιμή από
4,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Παρακολουθώντας τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα την εξέλιξη της Διδακτικής Επιστήμης στην Ελλάδα έχω διαπιστώσει μία ραγδαία ανάπτυξη που οφείλεται στην ίδρυση των νέων Παιδαγωγικών Τμημάτων, στα οποία εκλέχτηκαν ως μέλη ΔΕΠ αξιόλογοι νέοι επιστήμονες, που ασχολούνται ερευνητικά και συγγράφουν ανάλογα έργα σχετικά με τα φαινόμενα της Παιδαγωγικής και της Διδακτικής Επιστήμης. Με το συνολικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο των παιδαγωγών και διδακτικολόγων άρχισε να ανδρώνεται μία ελληνική παιδαγωγική και διδακτική επιστήμη.

Με τη θεσμοθέτηση των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς άτυπα παρουσιάζεται η ανάγκη της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των υποψήφιων εκπαιδευτικών, μιας επάρκειας σύγχρονης, ανάλογης με τις απαιτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής και διδακτικής που καλύπτει τις ανάγκες της εποχής.

Τα αποτελέσματα των δύο εξετάσεων του 1998 και του 2000, που προηγήθηκαν, απέδειξαν την ανεπαρκή παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών. Η απαιτούμενη κατάρτιση μπορεί να συντελεσθεί είτε στα παιδαγωγικά τμήματα, είτε με αυτοεπιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών μέσω της μελέτης σύγχρονων παιδαγωγικών και διδακτικών συγγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Τέτοια όμως συγγράμματα ειδικών επιστημόνων στη διδακτική αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Για να καλύψω το κενό αυτό και να βοηθήσω στη σύγχρονη διδακτική κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών, προχωρώ στη εκπόνηση του έργου αυτού, για να καλύψω τις διδακτικές απαιτήσεις των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, όπως προαναφέρθηκαν στην προκήρυξη.

Πιστεύω πως έχω τις προϋποθέσεις και την ικανότητα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις αυτές ύστερα από μία 38ετή ερευνητική, διδακτική, επιστημονική και συγγραφική ενασχόληση μου με τα προβλήματα της διδακτικής μεθοδολογίας και της ειδικής διδακτικής. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
4,00 € Σαν καινούριο
Αριστη κατασταση βιτρίνας άθικτο.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Κάρτα.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ Courier.
Πανόραμα, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.