Βασική θεωρία πλοίου

Βασική θεωρία πλοίου
Μη διαθέσιμο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

H "Βασική θεωρία πλοίου", από το 1968 που εκδόθηκε για πρώτη φορά, έχει καθιερωθεί ως πρότυπο εισαγωγικό κείμενο για τους σπουδαστές της ναυπηγικής. Οι δύο τόμοι του βιβλίου επιτυγχάνουν μια ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, πραγματευόμενοι όλους τους παράγοντες της μελέτης και σχεδίασης πλοίου, από τα βασικά στοιχεία μέχρι την ολοκληρωμένη διαδικασία σχεδίασης.

Η τέταρτη έκδοση συνεχίζει να μελετά της θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το πλοίο, καθιστώντας τους σπουδαστές ικανούς να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσω των εξειδικευμένων κειμένων και επιστημονικών δημοσιεύσεων που παρατίθενται. Περιέχει επίσης ενημερωμένες βιβλιογραφικές αναφορές για εκείνους οι οποίοι εξασκούν το επάγγελμα του ναυπηγού, ενώ παράλληλα διατηρεί τις άμεσες αναφορές στη θεωρία που διέπει τη θέσπιση κανονισμών.

Ο 2ος τόμος αναπτύσσει περαιτέρω τις βασικές αρχές της γεωμετρίας και των κινήσεων του πλοίου οι οποίες καλύπτονται στον 1ο τόμο και σχολιάζει τη δυναμική συμπεριφορά, την υδροδυναμική, την ικανότητα ελιγμών και τη συμπεριφορά του πλοίου σε κυματισμούς. Ολοκληρώνεται με μια πραγμάτωση μελέτης και σχεδίασης καθώς και με την περιγραφή ειδικών τύπων πλοίων. Επίσης περιλαμβάνει υλικό για το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση πλοίου-ανθρώπου, καθώς και την επίδραση στην ασφάλεια και τον έλεγχο της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

[...]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.