Αρμενίζοντας προς το Αμερικανικό όνειρο...

Αρμενίζοντας προς το Αμερικανικό όνειρο...
Τιμή από
5,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε καταγραφεί.

Αφορά στην προσπάθεια των προγόνων μας, που πριν 100 και πλέον χρόνια θέλησαν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ακολουθώντας το μαζικό ρεύμα της εποχής εκείνης προς την Αμερικανική `Ήπειρο.

Ακολουθήσαμε τα βήματά τους.

Με τη "μαγική" μηχανή του χρόνου, ήμασταν παρόντες σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού τους. Νιώσαμε τη φτώχια του χωριού τους. `Ήμασταν εκεί, όταν μετρούσαν τον πενιχρό απολογισμό της ετήσιας σοδιάς τους. Καταγράψαμε την αγωνία τους, όταν έπαιρναν τη μεγάλη απόφαση του ξενιτεμού .

Αφουγκραστήκαμε τον πολιτικό πυρετό της Ελλάδας, στις αρχές του 200υ αιώνα. "Βρεθήκαμε" στην Πάτρα, στον Πειραιά, στην Καλαμάτα, στη Νάπολη, στην Τεργέστη και στις άλλες "αποβάθρες εκτόξευσης" προς την ευτυχία. Επιβιβαστήκαμε μαζί τους στην τρίτη θέση των "υπερσύγχρονων" ατμοκίνητων υπερωκεάνιων του 1900, που τους πήραν μακριά.

Αρμενίσαμε στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό. Αντικρίσαμε το άγαλμα της Ελευθερίας μέσα από τα κάγκελα του Νησιού `Ελλις. Κατεβήκαμε στη Νέα Υόρκη. Κατευθυνθήκαμε μαζί τους στις φάμπρικες και στα εργοτάξια των σιδηροδρόμων , προσπαθώντας να βιώσουμε το όνειρό τους.

Το Αμερικανικό όνειρό τους...

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
5,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.