Αρχές λειτουργίας τουριστικού γραφείου

Αρχές λειτουργίας τουριστικού γραφείου
Τιμή από
4,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία είκοσι, περίπου, χρόνια εντάσσονται και οι ιδρύσεις ή μετεξελίξεις μορφωτικών ιδρυμάτων, που παρέχουν τουριστική εκπαίδευση ή κατάρτιση σε διαφορετικά επίπεδα, όπως οι Σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (TEE), τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και τέλος τα Ινστιτούτα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) τόσο τα δημόσια, όσο και τα ιδιωτικά.
Τα πιο πάνω μορφωτικά ιδρύματα εκπαιδεύουν ή καταρτίζουν επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, και νέους ανθρώπους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στην τουριστική βιομηχανία. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί, όπως είναι γνωστό, σημαντικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, αφού η συμμετοχή του στη διαμόρφωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος είναι μεγαλύτερη από πολλούς άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.
Ο τουρισμός από τη φύση του είναι κλάδος οικονομικής δραστηριότητας έντασης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία και ακόμα ότι η τεχνολογία μόνο μέχρι ένα σημείο μπορεί να τον υποκαταστήσει. Συνεπώς, η τουριστική βιομηχανία θα έχει, πάντα, ανάγκη από καλά εκπαιδευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτή επεκτείνει την παραγωγική της δραστηριότητα.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση ήταν η έλλειψη κατάλληλων βιβλίων ειδικότητας. Το πρόβλημα αυτό τείνει, με όλες τις ενδείξεις, να εκλείψει βαθμιαία μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συγγραφή κατάλληλων διδακτικών βιβλίων.
Ο εκδοτικός οίκος Interbooks, που στη χώρα μας υπήρξε πρωτοπόρος στην τουριστική βιβλιογραφία, δεν μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν την προσπάθεια.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αργυρούπολη, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
4,00 € Σαν καινούριο
ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΑΠΟ ΣΤΥΛΟ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Ροδος, Νότιο Αιγαίο
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.