Αρχαίες μαρτυρίες για τον Όμηρο και τη γλώσσα

Αρχαίες μαρτυρίες για τον Όμηρο και τη γλώσσα
Μη διαθέσιμο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Πολλές λέξεις του Ομήρου έλκουν, απ` ευθείας την καταγωγή τους από τις γραμμικές γραφές Α και Β, όπως κούρος, σκαπτός, ιέρεια, τρίπους, μέλι, θυγάτηρ, μισθός, λουτροχόος, φάσγανον, χαλκός, βασιλεύς, ποιμήν, αλοιφή, τυρός κ.ά.
Αυτό και μόνο το γεγονός μας υποχρεώνει να ερευνήσουμε και ν` αναθεωρήσουμε τις `εκ δόγματος` πεποιθήσεις μας σχετικά με την εποχή κατά την οποία έζησε και έγραψε ο Όμηρος.
Ο 7ος-8ος αιώνας, όπου τον έχουν κατατάξει οι αλλόθροοι αρχαιογνώστες, είναι χρονολογία εντελώς συμβατική και αυθαίρετη.
Αυτό προκύπτει και από τις μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων και ποιητών, τις οποίες για πρώτη φορά φέρει στο φως της δημοσιότητας το βιβλίο αυτό. Και έπεται συνέχεια.
Ήδη οι Έλληνες και ξένοι ειδικοί αναθεωρούν υποχρεωτικά προς τα πίσω τις χρονολογίες των γραμμικών γραφών.
Η περίφημη επιγραφή του Δισπηλιού Καστοριάς (7.500 ετών π.Χ.) και μία νέα ανακάλυψι γραμμικής γραφής που βρέθηκε στον ίδιο χώρο και αναλύεται λεπτομερώς με αποκλειστικές φωτογραφίες στο βιβλίο αυτό, δίνουν μέγα βάθος στην χρονολογία της γραφής των Ελλήνων. Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επιτρέπουν την πιο αποτελεσματική ανίχνευσι των αρχαιολογικών χώρων. Η ανεύρεσι νέων μνημείων γραφής και σημείων αναφοράς θεωρείται βεβαία.
Η φλόγα των Ελλήνων ερευνητών και τα εντυπωσιακά συμπεράσματα αρχίζουν ν` αφυπνίζουν και τους αρχαιολόγους από την ραστώνη της βραδυκινήτου αποκαλύψεως των αρχαίων γραφών.
Η τεκμηρίωσι της παλαιότητας του Ομήρου είναι μόνον η αρχή. Η εποχή κατά την οποία θ` αποκαλυφθή το βάθος της ελληνικής ιστορίας, μέγα μέρος της οποίας έχει εξουδετερωθή δια της μυθολογίας, δεν βρίσκεται μακρυά.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.