Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου

Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Τιμή από
6,50 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

[...] Όσον αφορά την επεξεργασία των διδακτικών Ενοτήτων ακολουθήσαμε τη δομή του σχολικού βιβλίου: Α. Κείμενο, Β. Λεξιλογικός Πίνακας - Ετυμολογικά, Γ. Γραμματική - Σύνταξη και μεταφέραμε στο τέλος κάθε διδακτικής Ενότητας τα Παράλληλα Κείμενα του Επιμέτρου.

Πιο αναλυτικά, η επεξεργασία αυτή ακολουθεί την εξής πορεία: Δίνονται οι Διδακτικοί στόχοι της Ενότητας και ακολουθεί η Αφόρμηση του Κειμένου. Στην Απόδοση Κειμένου δίνεται με εξακτίνωση ο βασικός θεματικός άξονας του Κειμένου και με βάση αυτόν διαμορφώνεται το Νόημα. Ακολουθούν οι αναγκαίες Λεξιλογικές και Μορφοσυντακτικές εξομαλύνσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να προχωρήσει στη Μετάφραση του Κειμένου, το οποίο δίνεται σε αναδιάταξη. Ακολουθεί η Ερμηνεία βασικών στοιχείων του Κειμένου, ώστε το παιδί να έρθει σε επαφή και να κατανοήσει σημαντικά στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στην Αξιολόγηση, εκτός από τις απαντήσεις στις Ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, υπάρχουν και Πρόσθετες ερωτήσεις. Στα μέρη Β΄ (Β1, Β2) και Γ΄ (Γ1, Γ2) γίνεται λεπτομερής λεξιλογική, ετυμολογική και μορφοσυντακτική επεξεργασία (δηλαδή ταυτόχρονη εξέταση γραμματικής και συντακτικού) με πίνακες και εξακτινώσεις (κλαδικά διαγράμματα) καθώς και με πρόσθετες ερωτήσεις.

Τελος, γίνεται εκτενής επεξεργασία των Παράλληλων Κειμένων. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον μαθητή στην ανάπτυξη της κριτικής του ικανότητας μέσα από τον συσχετισμό των κειμένων. [...]

(από το προλογικό σημείωμα της συγγραφέως)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,50 € Σαν καινούριο
Ολοκαίνουριο και άθικτο!!!
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 15€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, PayPal και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, ACS Αντικαταβολή και ACS.
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.