Αναλογιστική στατιστική

Αναλογιστική στατιστική
Τιμή από
25,50 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις στατιστικές μεθόδους περιγραφής, ανάλυσης και μέτρησης της ανθρώπινης θνησιμότητας και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το κείμενο αποτελεί μια στοιχειώδη εισαγωγή, με στόχο να δοθεί ένας πρακτικός οδηγός για την κατασκευή ενός πίνακα θνησιμότητας, χρησιμοποιώντας συνήθη και διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα παρατήρησης.

Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαραίτητων εννοιών σχετικά με τις βασικές συναρτήσεις ενός πίνακα θνησιμότητας και στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια μικρή εισαγωγή στο θέμα των πληθυσμιακών προτύπων.

Στο τέταρτο, πέμπτο και έκτο κεφάλαιο περιγράφονται τα τρία βασικά βήματα της πρακτικής διαδικασίας κατασκευής ενός πίνακα: α) υπολογισμός των παρατηρούμενων ποσοστών θνησιμότητας, β) έλεγχος προσαρμογής σε τυπικό πίνακα και γ) τεχνική εξομάλυνσης των εμπειρικών ποσοστών θνησιμότητας. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια ειδικά θέματα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
25,50 € Σαν καινούριο
Βιβλιοδεσία με σκληρό εξώφυλλο. Είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο. Διαστάσεις: 17Χ24, Σελίδες: 251.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, Eurobank, PayPal, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.