Αγορές Ομολόγων

Αγορές Ομολόγων

Ο σκοπός της πρώτης έκδοσης του συγγράμματος "Αγορά Ομολόγων, Ανάλυση και Στρατηγικές" που δημοσιεύτηκε το 1989 ήταν να καλύψει το θέμα των ομολόγων, να παρουσιάσει τεχνικές ανάλυσης για την τιμολόγηση των ομολόγων και να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις έκθεσής τους στις αλλαγές επιτοκίων και σε επενδυτικές στρατηγικές προκειμένου να επιτευχθούν οι απαιτήσεις-στόχοι των πελατών. Στις μετέπειτα επτά εκδόσεις που δημοσιεύτηκαν, όπως και στην τρέχουσα, σκοπός είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός σε θέματα των παραπάνω τομέων. Σε αυτή την έκδοση υπάρχουν πρακτικές εφαρμογές των αρχών, όπως αυτές χρησιμοποιούνται από συμμετέχοντες της αγοράς.

Κάθε έκδοση έχει εμπλουτιστεί και εξελιχθεί μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών και διδασκόντων που χρησιμοποιούν το βιβλίο στα πανεπιστήμια και σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο συγγραφέας έχει ευεργετηθεί από συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη επενδύσεων, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, αναλυτές, χρηματιστές και θεσμοθέτες, όπως και από την πλούσια προσωπική εμπειρία του ως μέλος του Δ.Σ. των δύο BlackRock Συνδυασμένων Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ως σύμβουλος.

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι αυτή η ένατη έκδοση συνεχίζει την ήδη υπάρχουσα παράδοση του να προσφέρει εκσυγχρονισμένες πληροφορίες για την αγορά των ομολόγων και εργαλεία διαχείρισης χαρτοφυλακίων ομολόγων. (Από τον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Frank J. Fabozzi
Εκδόσεις: Broken Hill Publishers
Έτος: 2016
ISBN-13: 9789963258871
ISBN-10: 9963258875
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 66,75 €
Το θέλουν: 2 metabookers
Δεν είναι διαθέσιμο