50 νευρώσεις των Φαγκρή

50 νευρώσεις των Φαγκρή
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

...Η αποθέωση είναι η θεία Λούλα. Η ροδαλή χωριατοπούλα απ` το Κάτω Μαυρολιθάρι. Την είδε ο θείος Μπάμπης στο πανηγύρι της Παναγίας να χορεύει το `Den sou kano ton agio ax amartisa` και την ερωτεύτηκε.
Τα `φτυσε, σου λέει, ο Πετρολούκας Χαλκιάς να παίζει κλαρίνο 6,5 ώρες για να σέρνει τον χορό η βλάχα. Να χορεύει η Λούλα την τεράστια επιτυχία `ehi meli ehi meli tou koubarou to kouneli` και ο θείος Μπάμπης να κολλάει αβέρτα τα πεντοχίλιαρα στο κούτελο του Πετρολούκα μέχρι το χάραμα.
Αν δεις όμως τώρα τη θεία Λούλα, που φύλαγε 45 προβατίνες και 67 γίδια σε ραχούλα της Πίνδου, δεν θα την γνωρίζες. ΕΓΙΝΕ FASHION ICON!
Να δεις την πρώην Γκόλφω στη Βουκουρεστίου να μπαίνει στην Hermes με τη φωτογραφία της Βικτόρια Μπέκαμ στο χέρι και να παραγγέλνει το ίδιο μοντέλο τσάντα με αυτό που κρατάει η Βικτόρια στη φωτογραφία, των 20.000 ευρώ. Να το παίρνει δε αυθημερόν. Η Βανδή, σου λέει, μπαίνει σε λίστα αναμονής 3 μήνες. Ο Καίσαρης... κολλητός της. Έβγαινε και την κέρναγε freddocino στου Zonars.
Επειδή όμως το DNA που κουβαλάει ο καθένας είναι άτιμο πράγμα, Νικολάκη, μετά τα ψώνια η Λούλα έστελνε με τον σοφέρ τα πράγματα στο σπίτι και κρυφά κατέβαινε στο τυροπιτάδικο του Βαγγέλη του Τρόμπα στην Αθηνάς για γνήσια ηπειρώτικη μυζηθρόπιτα.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.