21 χρόνια στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

21 χρόνια στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Μια ιστορία. Ένας θεσμός. Μια μεγάλη προσωπικότητα του ολυμπιακού κινήματος. Χιλιάδες σελίδες θα μπορούσαν να γραφούν προκειμένου να αφηγηθούν τη ζωή του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στους κόλπους της ολυμπιακής οικογένειας.

Είκοσι ένα χρόνια γεμάτα περιπέτεια, δράση και παρασκήνιο που έρχεται, μετά την ολοκλήρωση του έργου του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, να καταγράψει προσωπικά ο νυν επίτιμος πρόεδρος της μεγαλύτερης αθλητικής ένωσης.

Το αυθεντικό αυτό ντοκουμέντο αποτελεί παράλληλα την ιστορία ενός ανθρώπου που αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και την προβολή του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους.

Περιγράφει στιγμές μοναδικές. Προσωπικές και ανθρώπινες. Σκληρές αλήθειες που αντίκρισε στα αμέτρητρα ταξίδια του ως πρόεδρος της ΔΟΕ.

Όπως ήταν φυσικό, ο συνεχιστής του έργου του ανθρώπου που συνέβαλε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Πιερ ντε Κουμπερτέν, δεν ήταν δυνατόν να λησμονήσει την Ελλάδα και τους ανθρώπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του: τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Μελίνα Μερκούρη, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ανδρέα Φούρα, τον Νίκο Φιλάρετο και τον Λάμπη Νικολάου.

Όνειρό του ήταν να αναλάβει η Αθήνα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως κι έγινε. Τώρα έχει την επιθυμία να βρεθεί στην Αθήνα το 2004 ως απλός θεατής...

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.