15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

metabook + bitcoin = ❤️ + ⚡️

Γιατί δεχόμαστε bitcoin για την πληρωμή των υπηρεσιών μας.

Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για μας γιατί όλοι οι χρήστες του metabook μπορούν πλέον να πληρώσουν τις οφειλές τους προς την υπηρεσία με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin.

Τι είναι το bitcoin

Το bitcoin είναι το πρώτο ηλεκτρονικό νόμισμα που εφευρέθηκε στην ανθρωπότητα το οποίο είναι αποκεντρωμένο. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποια κεντρική αρχή η οποία το διαχειρίζεται, όπως για παράδειγμα μια κεντρική τράπεζα ή ένα κράτος.

Με τη βοήθεια του internet, το ψηφιακό αυτό νόμισμα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά γιατί μπορεί κυριολεκτικά ο οποιοσδήποτε να κατεβάσει στο κινητό του μια εφαρμογή "πορτοφόλι bitcoin" και να αρχίσει να κάνει οικονομικές συναλλαγές από και προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Είναι δηλαδή "το χρήμα του internet" ή ακόμα καλύτερα "το internet του χρήματος".

Είναι νόμιμο το bitcoin;

Ναι είναι νόμιμο το bitcoin, και υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εταιρειών που το χρησιμοποιεί για τις οικονομικές του συναλλαγές, για παράδειγμα το πανεπιστήμιο της Κύπρου και το γνωστό papaki.gr.

Γιατί υποστηρίζουμε το bitcoin

Πιστεύουμε πως το bitcoin είναι το νόμισμα του μέλλοντος αλλά και του παρόντος γιατί όλο και περισσότερες εταιρείες, οργανισμοί αλλά και πολίτες το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Επίσης, είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα το οποίο δεν χρειάζεται συναλλαγματικές μετατροπές προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε στον κόσμο.

Επιθυμώντας λοιπόν να έρθει η χρήση του bitcoin πιο ενεργά στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να το εντάξουμε στην πλατφόρμα του metabook και να δεχόμαστε πληρωμές με αυτό.

Πώς αποκτώ bitcoin

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αποκτά κανείς bitcoin.

ATM

Σε όλο και περισσότερα σημεία στην Ελλάδα υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα ΑΤΜs. Στα μηχανήματα βάζει κανείς το ποσό που επιθυμεί σε χαρτονομίσματα ευρώ και επιστρέφονται bitcoin. Εκεί συνήθως υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους μπορείτε να ρωτήσετε για απορίες. Δείτε που θα τα βρείτε κοντά σας στη σελίδα της εταιρείας Bcash.

Διεθνή ανταλλακτήρια

Τα ανταλλακτήρια είναι εταιρείες στις οποίες κανείς μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει bitcoin. Για να εγγραφείτε, ενδέχεται να πρέπει πρώτα να γίνει κάποιου είδους ταυτοποίηση στοιχείων, και για να αγοράσετε bitcoin χρειάζεται κατάθεση ευρώ μέσω εμβάσματος ή πιστωτικής κάρτας. Αφού πιστωθεί το ποσό σε ευρώ στον λογαριασμό σας, μπορείτε να αγοράσετε bitcoin. Αν και σαν διαδικασία έχει κάποια επιπλέον πολυπλοκότητα, αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο να αγοράσει κανείς bitcoin.

Τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:

Πώς μπορείς να μάθεις περισσότερα

Μια εισαγωγή μπορεί να δει κανείς στο bitcoin.org.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την ελληνική κοινότητα: weacceptbitcoin.gr

Συνιστούμε να μπείτε στην ελληνική κοινότητα bitcoin και να επισκεφτείτε μια από τις επόμενες συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.