22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η σελίδα παραγγελίας

Για τη διευκόλυνση των αγορών και των πωλήσεών σας, η σελίδα της κάθε παραγγελίας έλαβε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ!

Κάθε φορά που επιθυμείτε να αγοράσετε ένα ή περισσότερα βιβλία από κάποιον πωλητή, κάνετε αυτό που ονομάζουμε μια παραγγελία.

Τι άλλαξε

Η παραγγελία, πριν την αναβάθμιση, ήταν ένα ενημερωτικό email το οποίο λάμβανε ο πωλητής. Το email αυτό περιήχε τα στοιχεία του αγοραστή και τη λίστα των βιβλίων που επιθυμούσε να αγοράσει ο αγοραστής. Από κει και πέρα, η διαδικασία της πώλησης γινόταν μέσω email, μεταξύ των δύο μελών.

Με στόχο να σας βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία, δημιουργήσαμε τη σελίδα της παραγγελίας στην οποία το metabook σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα που πρέπει να κάνετε ως πωλητής ή αγοραστής για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πώληση. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Έξοδα αποστολής και τρόπος πληρωμής

Αμέσως μετά την καταχώριση της παραγγελίας από τον αγοραστή, ο πωλητής λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, η οποία σας παραπέμπει στη σελίδα της παραγγελίας. Ανοίγοντας τη σελίδα αυτή, θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε:


Το επόμενο βήμα λοιπόν για την παραγγελία αυτή είναι ο υπολογισμός και η καταχώριση των εξόδων αποστολής:


Αφού καταχωρισθούν τα έξοδα αποστολής, η σελίδα δίνει οδηγία στον πωλητή να καταχωρίσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να λάβει τα χρήματα από τον αγοραστή.


Αφού γίνει και η καταχώριση του τραπεζικού λογαριασμού, στέλνουμε αυτόματα email στον αγοραστή για να τον ενημερώσουμε σχετικά με τα έξοδα αποστολής και το πώς θα πληρώσει.

Μηνύματα

Η επικοινωνία μεταξύ αγοραστή και πωλητή δεν γίνεται πλέον μέσω email, αλλά μέσω μηνυμάτων στη σελίδα της παραγγελίας. Εκεί, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στείλετε ένα μήνυμα στον αγοραστή ή τον πωλητή.


Αφού πατήσετε το κουμπί "Αποστολή", το metabook στέλνει το μήνυμα σας μέσω email στον παραλήπτη και ταυτόχρονα το εμφανίζει σε αυτό που ονομάζουμε "ιστορικό".

Το ιστορικό

Η ενότητα ιστορικό, η οποία είναι ορατή από τον πωλητή αλλά και τον αγοραστή, εμφανίζει όλες τις κινήσεις και τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει ο πωλητής και ο αγοραστής με χρονολογική σειρά, παρέχοντας έτσι διαφάνεια και πλήρη εικόνα της παραγγελίας ανά πάσα στιγμή.


Η πληρωμή

Αφού ο αγοραστής κάνει την πληρωμή προς στον πωλητή, θα πρέπει να ενημερώσει την παραγγελία πατώντας το σχετικό κουμπί:


Πατώντας το κουμπί, ενημερώνεται αυτόματα ο πωλητής ώστε να γνωρίζει ότι πρέπει να ελέγξει τον τραπεζικό του λογαριασμό για να επιβεβαιώσει ότι έλαβε τα χρήματα.

Μετά, ο πωλητής με τη σειρά του, πρέπει να ενημερώσει την παραγγελία, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε την πληρωμή:


Ταχυδρόμηση παραγγελίας

Το επόμενο βήμα είναι ο πωλητής να στείλει τα βιβλία που πούλησε μέσω ταχυδρομείου. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσει την παραγγελία, συμπεριλαμβάνοντας τον κωδικό εντοπισμού που παρέλαβε από το ταχυδρομείο.


Ολοκλήρωση παραγγελίας

Το τελευταίο βήμα είναι ο αγοραστής να ενημερώσει την παραγγελία αφού παραλάβει το δέμα από το ταχυδρομείο:


Επίλογος

Σε αυτό το άρθρο, είδαμε συνοπτικά τις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν αυτή τη βδομάδα στις πωλήσεις σου.

Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, η ομάδα μας θα συνεχίσει να κάνει βελτιώσεις για να σας βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί στο να πουλάτε και να αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία.

Έχετε παρατηρήσεις ή προτάσεις; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Καλές αγοραπωλησίες!