31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Γίνονται υποχρεωτικοί οι τρόποι πληρωμής για τους πωλητές

Με τις τελευταίες βελτιώσεις στον τρόπο που πληρώνει ο αγοραστής μία παραγγελία η διαδικασία της πληρωμής είναι θωρακισμένη και απλή. Δεν υπάρχουν απρόσμενες χρεώσεις τραπεζών και ο αγοραστής έχει πλήρη έλεγχο της διαδικασίας.

Ως πωλητής για να προσφέρεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον αγοραστή σου, πρέπει να ορίσεις τουλάχιστον έναν τρόπο πληρωμής στις ρυθμίσεις του προφίλ σου.

Μέχρι πότε έχω περιθώριο να ενημερώσω τις ρυθμίσεις μου;

Θα πρέπει να έχεις προσθέσει τουλάχιστον έναν τρόπο πληρωμής στις ρυθμίσεις σου το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά, όταν δέχεσαι μία παραγγελία και δεν έχεις ορίσει κάποιον τρόπο πληρωμής θα βλέπεις αυτό το μήνυμα:

Αν δεν έχεις ορίσει τρόπο πληρωμής, θα βλέπεις αυτό το μήνυμα.
Αν δεν έχεις ορίσει τρόπο πληρωμής, θα βλέπεις αυτό το μήνυμα.

Η συνθήκη αυτή ισχύει για όλες τις παραγγελίες εκτός από αυτές όπου ο αγοραστής έχει ζητήσει είτε παράδοση «χέρι με χέρι» είτε «αντικαταβολή».

Tips και άλλα νέα

Περιόρισε ως αγοραστής τα τραπεζικά έξοδα

Όταν ως αγοραστής πληρώνεις τον πωλητή της παραγγελίας από άλλη τράπεζα, το metabook μπορεί να γνωρίζει —ανάλογα με την τράπεζα του πωλητή αλλά και το συνολικό κόστος της παραγγελίας— αν ο πωλητής θα έχει έξοδα εμβάσματος.

Στην περίπτωση που ο πωλητής δεν έχει έξοδα εμβάσματος, ο αγοραστής ενημερώνεται ώστε να πληρώσει στο ebanking του μόνο τα δικά του έξοδα και όχι της άλλης τράπεζας.


Ο αγοραστής δηλαδή στις επιλογές που του δίνει η τράπεζά του θα πρέπει να επιλέξει SHA. Το metabook γνωρίζοντας πότε ο πωλητής έχει έξοδα εμβάσματος, ενημερώνει και καθοδηγεί τον αγοραστή αναλόγως.

Αν ο αγοραστής επιλέξει «OUR» κατά λάθος, τότε το έξτρα κόστος κρατείται από την τράπεζα και όχι από τον πωλητή.

Η τράπεζα Ηπείρου είναι στο δίκτυο IRIS

Αν έχεις λογαριασμό την τράπεζα Ηπείρου τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το IRIS στο ebanking σου.


Αυτή είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη, η οποία έρχεται να προστεθεί στο γεγονός πως στη συγκεκριμένη τράπεζα τα εισερχόμενα έξοδα εμβάσματος είναι μηδενικά.

Το IRIS γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο metabook

Αν και η νέα δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS είναι μόλις τεσσάρων ημερών, μπορείς ήδη στο metabook να αγοράσεις πάνω από 70.000 βιβλία με τον τρόπο αυτό.

Βιβλία που μπορείς να αγοράσεις πληρώνοντας με IRIS.
Βιβλία που μπορείς να αγοράσεις πληρώνοντας με IRIS.
Αν είσαι πωλητής τώρα, είναι μία καλή ευκαιρία να προσθέσεις αυτόν τον τρόπο πληρωμής στις ρυθμίσεις σου και να ξεχωρίσεις.