ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Βιβλία πωλητή
 (20)

Παράδοση:
Box Now + metabook Χέρι με χέρι ΕΛΤΑ Όροι παράδοσης
Πληρωμή:
PayPal Τράπεζα Πειραιώς
Περιοχή:
Πειραιάς, Αττική

Προσφορές πωλητή:

Δωρεάν μεταφορικά για παράδοση με Box Now + metabook και αποστολή προς Ελλάδα. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023.

Λεξικόν της ελληνικής γλώσσης
Λεξικόν της ελληνικής γλώσσης
100,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! [...] Το Λεξικόν τούτο διαιρείται εις τέσσαρα μέρη. Το πρώτον περιέχει τα προλεγόμενα, άτινα, ει και ολιγόφυλλα προς τον όλον όγκον του Λεξικού, εισί μολοντούτο αξίας μεγάλης. Ο Κ. Βυζάντιος διά γλώσσης, ικανώς ειρωνικής, αλλά και δια πραγμάτων, επικυροί την αναμφισβήτητον ιδέαν, ότι μόνοι κριταί, μόνοι διδάσκαλοι της Ελληνικής, δεν δύνανται, ειμή να ώσιν οι Έλληνες δια τον απλούστατον λόγον, ότι η νέα Ελληνική γλώσσα, ούσα θυγάτηρ της αρχαίας και παρ' ημών εξ' απαλών ονύχων ομιλουμένη, δύναται να γνωρίση κάλλιον της μητρός αυτής τα πλεονεκτήματα και τους χαρακτήρας. [...] Όπως η νέα γλώσσα δεν δύναται να διορθωθή και να μορφωθή άνευ της παλαιάς, ούτω και η παλαιά δεν δύναται να κατανοηθή εντελώς άνευ της νεωτέρας. Το δεύτερον μέρος αποτελεί το κύριον μέρος, ήτοι το Λεξικόν. Εις εννενήκοντα και εννέα τυπογραφικά φύλλα περιέχεται ολόκληρος η σύνοψις του μεγάλου Θησαυρού του Στεφάνου. [...] Μετά το Λεξικόν έπονται δύο παραρτήματα. Το εν περιέχει τα μέτρα και τα νομίσματα των νεωτέρων, συγκριτικώς προς τα αρχαία το δε, [...] περιέχει Λεξικόν των παρά τοις αρχαίοις συγγραφεύσιν απαντωμένων κυρίων ονομάτων. Και τα δύο ταύτα παραρτήματα δεν δυνάμεθα, ειμή να θεωρήσωμεν αναγκαία και επιτυχείς συμπληρώσεις του όλου έργου. [...] Το Λεξικόν τούτο είναι κειμήλιον, το οποίο οφείλει να έχη πας όστις λαλεί την γλώσσαν την Ελληνικήν, πλούσιος ή πένης [...]. (Από την παρουσίαση της έκδοσης) --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Όψεις και Τοπία της Ελλάδος
Όψεις και Τοπία της Ελλάδος
50,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Η έκδοση παρουσιάζει το έργο του Αγγλο-ιρλανδού ευπατρίδη μελετητή των κλασικών σπουδών και περιηγητή Edward Dodwell. Στις δύο επισκέψεις στην Ελλάδα (1801 και 1805-1806) αποτύπωσε σχέδια και απόψεις των τόπων και των ανθρώπων της εποχής. Οι εντυπώσεις του από αυτά τα ταξίδια παρουσιάζονται στο έργο του ‘’A classical and Topographical Tour through Greece’’ που κυκλοφόρησε το 1819. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
1821 Τα Εθνικά ''Ευαγγέλια'' του Ιερού Αγώνος
1821 Τα Εθνικά ''Ευαγγέλια'' του Ιερού Αγώνος
175,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Ένα μεγαλόπνοο Εθνικό έργο έρχεται να πλουτίσει τη συλλογή των Εκδόσεων Μένανδρος και του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος και να κοσμήσει τις βιβλιοθήκες σας. Η ομοιογραφική αναπαραγωγή των σπάνιων εκδοτικών θησαυρών που γράφτηκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του “Ἱερού Ἀγῶνος” για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Η συλλογή παράχθηκε στον περιορισμένο αριθμό των 1.000 αντιτύπων, κάτι που καθιστά την έκδοση αυστηρά συλλεκτική. Κάθε αντίτυπο συνοδεύεται από αριθμημένο πιστοποιητικό συλλεκτικότητας. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΦΟΡΩΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ Ἀπό 1821 μέχρι 1827 ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΑΘΗΝΗΣΙ 1856 ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ἀπό τό 1820 μέχρι τοῦ 1823 ΣΥΓΓΡΑΦΕΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Π. ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ – ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ 1837 ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΥΠΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΥ – ΑΘΗΝΑΙ 1845 Καλήτερα μιᾶς ὥρας ἐλεύθηρη ζωή Παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά καί φυλακή. ῾ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΛΕΣΣΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΟ ΦΩΤΑΚΟΥ Πρώτου ὑπασπιστοῦ τοῦ Γέρω Κολοκοτρώνη – ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 1868 ΟΙ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΛΟΓΟΙ Τοῦ ἐν ἁγίοις πατρός ἡμῶν ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Μεταφρασθέντες Eἰς κοινήν διάλεκτον ΠΑΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε´ Πατριάρχου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου – ΣΜΥΡΝΗ 1879 --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΘΕΤΤΑΛΟΥ (12 ΧΑΡΤΕΣ)
ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΘΕΤΤΑΛΟΥ (12 ΧΑΡΤΕΣ)
180,00 € 262,50 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Συλλεκτική ομοιογραφική (facsimile) έκδοση σε 2000 αριθμημένα αντίτυπα. Το έργο αποτελείται από δεκατρείς (13) χάρτες διαστάσεων 83×61 εκ. και φυλάσσεται σε χειροποίητη κασετίνα. Oι εκδόσεις «Mένανδρος», αφού εξασφάλισαν όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία, προχώρησαν στην έκδοση ενός σώματος της Xάρτας όμοιο με εκείνο που φιλοτεχνήθηκε στη Bιέννη, το 1797, χωρίς όμως να αποσβεσθούν τα ίχνη που άφησαν στην επιφάνεια των φύλλων της ο χρόνος και οι χρήστες. H Xάρτα της Eλλάδος του Pήγα είναι σίγουρα ο πιο γνωστός και σχεδόν ο μόνος σχολιασμένος ελληνικός χάρτης της Eλλάδας. H εκδοτική τόλμη του εγχειρήματος, η εμφάνιση του έργου έπειτα από αιώνων ελληνικής χαρτογραφικής σιωπής, οι μνημειώδεις διαστάσεις του και ο εικονογραφικός του πλούτος, το γεγονός ότι συνδέεται με την πατριωτική και επαναστατική δράση του Pήγα, ο μαρτυρικός θάνατος του χαρτογράφου λίγους μόνο μήνες μετά την αποπεράτωση της έκδοσης, όλα αυτά καθιστούν το έργο εθνικό κειμήλιο. Περιέχει: τη μελέτη του ιστορικού Γιώργου Τόλια για τη Χάρτα του Ρήγα: «Αποχαιρετισμός στο γένος: Αυτοκρατορία και πατριωτισμός στο χαρτογραφικό έργο του Ρήγα (1796-1797)». --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Κωνσταντινούπολη: Η «Πόλη»... που δεν έζησα
Κωνσταντινούπολη: Η «Πόλη»... που δεν έζησα
80,00 € 81,99 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Οι «Εκδόσεις Μένανδρος» παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο λευκωματικό αφιέρωμα, ανεκτίμητης συλλεκτικής και ιστορικής αξίας, με τίτλο: «Κωνσταντινούπολη-Η Πόλη που δεν έζησα». Ο φωτογραφικός φακός του Σ. Λαμπαδαρίδη, αρχιτέκτονα και Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, απεικονίζει την Κωνσταντινούπολη του σήμερα, προβάλλοντας ταυτόχρονα με έναν τρόπο μοναδικό τη μακραίωνη πορεία της μέσα στον χρόνο. Οι πολυάριθμες καλλιτεχνικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τα μεγαλοπρεπή μνημεία της, τα ιστορικά κτίσματα, τις δεσποτικές βυζαντινές εκκλησίες, την Αγία Σοφία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις φυσικές ομορφιές, αλλά και σπάνια έργα τέχνης, όπως δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά. Το σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό των εκδόσεων «Μένανδρος» αποτυπώνει την ανάπτυξη του Ελληνισμού της «Πόλης», την ιστορία, τον πολιτισμό, τα εκπαιδευτικά και εκκλησιαστικά ιδρύματα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, αλλά και τις απάνθρωπες διώξεις και τον ξεριζωμό των Ελλήνων τον αιώνα που πέρασε. Το έργο συνοδεύεται, επίσης, από ομώνυμο μουσικό cd, του συνθέτη Σπύρου Λάμπρου, με ερμηνείες της παιδικής χορωδία του, σε ενορχήστρωση Σταύρου Καρτάκη. Δίγλωσση έκδοση: ελληνικά-αγγλικά --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μέγας Αλέξανδρος: Οι Εκστρατείες & η Αυτοκρατορία του.
Μέγας Αλέξανδρος: Οι Εκστρατείες & η Αυτοκρατορία του.
90,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Μία σπάνια συλλεκτική αφιερωματική έκδοση. Εμπνευστής τού ιδιαίτερου αυτού εκδοτικού εγχειρήματος υπήρξε ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Ν. Σουκάκος, η ενασχόληση του οποίου με τους ιστορικούς χάρτες είναι ήδη γνωστή. Το πρώτο μέρος της έκδοσης, το οποίο αποτελεί ένα ειδικό ιστορικό αφιέρωμα για τον Μ. Αλέξανδρο, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία εξαίρετων και διακεκριμένων επί του θέματος Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι και καταθέτουν το απόσταγμα του έργου τους για την προσωπικότητα, το όραμα, την πορεία, την Αυτοκρατορία, αλλά και τη μετά θάνατον φήμη και επιρροή του Μ. Αλεξάνδρου στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται σε άριστη απεικόνιση με τη μέθοδο της ομοιοτυπικής αναπαραγωγής 100 Σπάνιοι Πρωτότυποι Ιστορικοί Χάρτες των Εκστρατειών και της Αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου, 16ου-19ου αιώνα, ενώ συνοδεύονται από κείμενα με την πλήρη ιστορική και σημειολογική τους ανάλυση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί και η σπάνια συλλογή χαρακτικών και πινάκων, η οποία κοσμεί το πρώτο μέρος της έκδοσης, με θέματα πορτρέτα, μάχες, καθώς και τοπία των κατακτήσεων του Μ. Αλεξάνδρου. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μάχη του Μαραθώνα - Η ανατροπή
Μάχη του Μαραθώνα - Η ανατροπή
80,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Η Μάχη του Μαραθώνα σηματοδοτεί μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, αφού υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα, οι βασικές της παράμετροι παρέμεναν άγνωστες. Στο βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας των δύο συγγραφέων, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά κρίσιμα συμβάντα της περίφημης μάχης. Ταυτόχρονα, δημοσιεύεται η πλέον πρωτότυπη αναπαράστασή της και παρουσιάζεται ο ακριβής τρόπος με τον οποίο επετεύχθη η ελληνική νίκη. Η «Μάχη του Μαραθώνα – Η Ανατροπή» αποτελεί τομή στη διεθνή βιβλιογραφία. Π¬αρουσιάζονται (με βιβλιογραφική τεκμηρίωση περισσοτέρων από δύο χιλιάδων παραπομπών) για πρώτη φορά: • Η ακριβής θέση του αθηναϊκού στρατοπέδου και των καταλοίπων του. • Η ακριβής θέση της ελληνικής παράταξης και η σύνθεση των δυνάμεών της. • Ο ακριβής χώρος στον οποίο διεξήχθη η περίφημη μάχη. • Το ευφυές ελληνικό σχέδιο μάχης που οδήγησε στην εξόντωση των επίλεκτων δυνάμεων της περσικής αυτοκρατορίας, και ιδίως του πανίσχυρου ιππικού της, που πολέμησε στον Μαραθώνα. ISBN 978-618-5033-37-8 Publisher Εκδόσεις Μένανδρος Συγγραφέας Κ. Λαγός, Φ. Καρυανός Σελίδες 488 Σxήμα 24×34 εκ. Εξώφυλλο Σκληρόδετο Ημ. έκδοση 2015 Γλώσσα Ελληνική Γλώσσα --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ
31,50 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 382 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα. Το βιβλίο διατρέχει, κυρίως, την ένοπλη φάση του Μακεδονικού Αγώνα, από το 1903/1904 έως το 1908. Περιλαμβάνει, όμως, όλα τα προηγούμενα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό τον Αγώνα από το 1870 και φθάνει έως και τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, προοίμιο των οποίων αποτέλεσε ο Αγώνας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Για την πληρέστερη απόδοση των γεγονότων παρουσιάζονται για πρώτη φορά τουρκικές και βουλγαρικές πηγές (εφημερίδες και ντοκουμέντα), με προπαγανδιστικό υλικό και την «οπτική» των δύο άλλων δυνάμεων που ενεπλάκησαν πιο έντονα στον Aγώνα για την διεκδίκηση της Μακεδονίας. Οι πηγές αυτές προέρχονται από επιτόπια έρευνα στη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και την Κωνσταντινούπολη, σε ιστορικά αρχεία και βιβλιοθήκες. Το βιβλίο στηρίζεται στο προσωπικό αρχείο του Κ. Γκιουλέκα, που αποτελείται από 450 πρωτότυπες εφημερίδες εκείνης της εποχής. Η έκδοση εμπλουτίζεται με ντοκουμέντα του Μακεδονικού Αγώνα, δηλαδή ανέκδοτες φωτογραφίες και έντυπα, αποσπάσματα από αναμνήσεις και απομνημονεύματα Μακεδονομάχων και κάποια «αδημοσίευτα» ρεπορτάζ του συγγραφέα από συναντήσεις του με πρόσωπα που σχετίζονται με τον Αγώνα για την Μακεδονία. ISBN 978-618-5033-699 Publisher Εκδόσεις Μένανδρος Συγγραφέας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Σελίδες 382 Σxήμα 21×29 εκ. Εξώφυλλο Χαρτόδετο + CD Ημ. έκδοσης 2018 Γλώσσα Ελληνική Γλώσσα --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Αθήνα
Αθήνα
40,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Το βιβλιο ειναι ολοκαινουριο απευθειας απο τον εκδοτικο οικο! Συλλεκτικο λευκωμα απο το Εθνικο Ιστορικο Μουσειο με αποκλειστικη διαθεση απο τις Εκδοσεις Μενανδρος ΑΘΗΝΑ – Η ΠΟΛΗ, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η Αθήνα ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018! Το βιβλίο “ΑΘΗΝΑ – Η ΠΟΛΗ, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ” εκδόθηκε από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο το 2018 και διανέμεται αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μένανδρος. Πρόκειται για ένα μοναδικό λεύκωμα με 300 πολύ σπάνιες φωτογραφίες της πόλης, συνοδευόμενες από αναλυτικά στοιχεία διακεκριμένων ιστορικών του Μουσείου σε δύο γλώσσες (ελληνικά-αγγλικά). Αποτελεί ακόμα και ένα πολύ σημαντικό δώρο σε ξένους εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται τη χώρα μας ή αντίστοιχα για Έλληνες εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν σχολεία σε εκδρομές στο εξωτερικό. Σελίδες 349 Σxήμα 25Χ24 εκ. Σκληρόδετο. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Ασύρματες επικοινωνίες και δίκτυα
Ασύρματες επικοινωνίες και δίκτυα
20,00 €
Κατάσταση:
Σαν καινούριο
Ειναι αθικτο.Δεν ξερω καν τι λεει.Θελω να το ξεφορτωθω γιατι μου πιανει χωρο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.