Συνοπτική ιστορία της Ελλάδας 1770-2013

Καλή κατάσταση
Το εξώφυλλο δεν έχει κανένα σημάδι φθοράς! Στο εσωτερικό υπάρχουν σε μερικές σελίδες σημειώσεις με υπογραμμιστικό μαρκαδοράκι! --- Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
Εξοικονομείς
12,05 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Visa και Mastercard
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λαμία, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αποτελεί μια συνοπτική και εναργή εισαγωγή στην ιστορία της Ελλάδας, από τα πρώτα σκιρτήματα του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα. Το 1830, η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη χώρα της Ανατολής που κατέκτησε την ανεξαρτησία της, όπως και το 1981 ήταν η πρώτη που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η κληρονομιά της Ορθοδοξίας αλλά και οι επιπτώσεις από τα χρόνια της κυριαρχίας των Οθωμανών έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους στη χώρα. Από την άλλη, σημαντικά ιστορικά κινήματα, όπως η Αναγέννηση, η Μεταρρύθμιση, ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση, που επηρέασαν εντονότατα τη δυτική Ευρώπη, πέρασαν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα στην Ελλάδα, διαφοροποιώντας αισθητά την ιστορική εξέλιξη και την κοινωνία στον τότε ελληνικό χώρο σε σύγκριση με τους δυτικοευρωπαίους μελλοντικούς εταίρους της. Επιπλέον, στο μεγαλύτερο διάστημα των 180 και πλέον ετών της ανεξάρτητης ύπαρξής της, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Έλληνες να ζουν εκτός των ελληνικών συνόρων, συγκροτώντας μεγάλες και ακμαίες κοινότητες σε αρκετά μέρη της υφηλίου. Οι παράγοντες αυτοί, σε συνδυασμό και με την τρέχουσα οικονομική κρίση, προσδίδουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορία μιας χώρας βαλκανικής, μεσογειακής και ευρωπαϊκής ταυτόχρονα, το πλούσιο παρελθόν της οποίας επιδρά καταλυτικά στο παρόν.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Τουρκικά, στα Ιαπωνικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά,

στα Σερβικά, στα Ιταλικά, στα Ρωσικά, στα Βουλγαρικά, στα Ρουμανικά, στα Πολωνικά και στα Κινεζικά. Η πρώτη έκδοσή του έχει κερδίσει το Βραβείο Ράνσιμαν για το 1993, ως το καλύτερο βιβλίο με θέμα την Ελλάδα που εκδόθηκε στην Αγγλική γλώσσα κατά την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

 • «Όποιος ενδιαφέρεται για μια ακριβή και ζωηρή αφήγηση της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας δεν έχει παρά να διαβάσει αυτό το βιβλίο του Clogg. [...]»

The Times Literary Supplement

 

• «Αν δεν επαρκεί ο χρόνος σας για να διαβάσετε παρά μόνο ένα βιβλίο, τότε επιλέξτε τη Συνοπτική ιστορία της Ελλάδας του Clogg. Είναι το καλύτερο ανάγνωσμα για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. [...]»

The Daily Telegraph

 

• «Στο ολιγοσέλιδο και καλογραμμένο βιβλίο του, ο καθηγητής Clogg ποικίλλει την έγκυρη περιγραφή της ελληνικής ιστορίας των τελευταίων 200 χρόνων με την ευαίσθητη ανάλυση του εθνικού χαρακτήρα των Ελλήνων. [...]»

The Independent

 

• «Μακράν η καλύτερη σύνοψη της ελληνικής ιστορίας. [...]»

Insight Guides: Greece

 

• «Πρόκειται για μια ευπρόσιτη και ευανάγνωστη εισαγωγή στην ιστορία της Ελλάδας, [...] και ένα χρήσιμο βοήθημα για τη σύγχρονη Ελλάδα. [...]»

European Legacy Journal

 

• «...Μια ενδελεχής εξέταση των παραγόντων που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή της θέση. [...]»

Greek-o-File

Περισσότερα
Συγγραφέας: Richard Clogg
Εκδόσεις: Κάτοπτρο
Έτος: 2015
ISBN-13: 9786185111359
ISBN-10: 6185111357
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 22,05 €
10,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή