Αναλυτική γεωμετρία

Καλή κατάσταση
Μερικές σελίδες έχουν ελάχιστες υπογραμμίσεις! --- Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
Εξοικονομείς
10,35 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Visa και Mastercard
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λαμία, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το παρόν βιβλίο βασίζεται στο παλαιότερο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο "Μαθήματα Αναλυτικής Γεωμετρίας". Εκτός από την διόρθωση των τυπογραφικών και άλλων λαθών (που δεν αποκλείει βέβαια την δημιουργία νέων) οι βασικές διαφορές είναι δύο: α) Η χρήση της δημοτικής γλώσσας που χρησιμοποιείται τώρα σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης και β) Η προσθήκη 230 περίπου ασκήσεων για την άσκηση του αναγνώστη και την καλύτερη κατανόηση του κειμένου. Η εκτιθέμενη ύλη καλύπτει το περιεχόμενο του μαθήματος στη Κλασσική Αναλυτική Γεωμετρία, που διδάσκεται στα πρώτα εξάμηνα των Τμημάτων Μαθηματικών και άλλων τμημάτων των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Έχει γίνει προσπάθεια για την παρουσίαση της ύλης ανεξάρτητα από τους άλλους κλάδους των Μαθηματικών. Μερικά από τα θέματα, κυρίως στις απλούστερες μορφές τους, περιέχονται στην ύλη των Λυκείων και έτσι ένας απόφοιτος του Λυκείου θα μπορεί να ξεκινήσει άνετα την μελέτη. Προϋποτίθεται βέβαια η γνώση της Ευκλείδειας Γεωμετρίας και της στοιχειώδους σχολικής Άλγεβρας, και μια κάποια γνώση ορισμένων εννοιών από την Γραμμική Άλγεβρα, οι περισσότερες, από τις οποίες διδάσκονται επίσης στα Λύκεια. Όλες αυτές οι έννοιες περιέχονται επίσης στο βιβλίο του συγγραφέα "Γραμμική Άλγεβρα". Για να μην είναι αναγκαία η χρήση του βιβλίου αυτού, παρατίθεται σε παράρτημα στο τέλος του βιβλίου ο ορισμός και οι στοιχειώδεις ιδιότητες ενός πραγματικού διανυσματικού χώρου. Η Γραμμική Άλγεβρα διδάσκεται άλλωστε συνήθως ταυτόχρονα με την Αναλυτική Γεωμετρία με την οποία έχει στενή συγγένεια. [...] Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Συμμετρία
Έτος: 1999
ISBN-13: 9789602660546
ISBN-10: 9602660546
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 20,35 €
10,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή