Οικονομετρία Αρχες και Εφαρμογες

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πειραιάς, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η πρώτη έκδοση του "Οικονομετρία: Αρχές και Εφαρμογές", εκδόθηκε πριν από τριάντα χρόνια. Με την πάροδο των ετών, υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στη θεωρία και στην πρακτική της οικονομετρίας. Σε κάθε μία από τις επόμενες εκδόσεις, έχω προσπαθήσει να ενσωματώσω τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της οικονομετρίας. Η πέμπτη έκδοση συνεχίζει αυτή την παράδοση.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια είναι η σταθερή πεποίθηση μου ότι η οικονομετρία μπορεί να διδαχθεί σε έναν αρχάριο με ένα διαισθητικό και ενημερωτικό τρόπο, χωρίς να είναι απαραίτητο να καταφεύγουμε σε άλγεβρα μήτρων, λογισμό, ή στατιστική πέρα από το εισαγωγικό επίπεδο. Κάποιο μέρος της ύλης που είναι εγγενώς τεχνικό, το έχουμε τοποθετήσει στο κατάλληλο παράρτημα ή παραπέμπουμε τον αναγνώστη στις κατάλληλες πηγές. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, έχω προσπαθήσει να απλοποιήσω το τεχνικό υλικό, ούτως ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να αποκτήσει μία διαισθητική κατανόηση αυτού του υλικού.

Εκπλήσσομαι ευχάριστα όχι μόνο από τη μακροβιότητα του βιβλίου αυτού, αλλά και από το γεγονός ότι το βιβλίο χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο από τους φοιτητές των Οικονομικών και των Χρηματοοικονομικών αλλά και από φοιτητές και ερευνητές με αντικείμενο την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, τη γεωργία και τις επιστήμες της υγείας. Όλοι αυτοί οι φοιτητές θα βρουν τη νέα έκδοση με τα διευρυμένα θέματα και τις εκτεταμένες εφαρμογές πολύ χρήσιμη. Στην παρούσα έκδοση έχω καταβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ούτως ώστε τα πραγματικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται στο κείμενο να είναι σχετικά και επίκαιρα. Πιο συγκεκριμένα, έχω προσθέσει περίπου δεκαπέντε νέα επεξηγηματικά παραδείγματα και περισσότερες από τριάντα νέες ασκήσεις. Επίσης, έχω επικαιροποιήσει τα δεδομένα για περίπου εικοσιπέντε παραδείγματα της προηγούμενης έκδοσης και για περισσότερες από είκοσι ασκήσεις. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσότερα
Συγγραφείς: Damodar N. Gujarati - Dawn O'porter
Εκδόσεις: Τζιολα
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789604183821
ISBN-10: 9604183826
Κατηγορίες: Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
50,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή