Κύριε Διοικητά

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ένα συγκλονιστικό πολιτικό και ερωτικό μυθιστόρημα που

διαδραματίζεται στη Γαλλία, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής

«Ένα από τα βιβλία-φάρους του 2011. Ο ήρωας του Σλοκόμπ είναι από καλή οικογένεια, μεγαλοαστός, μορφωμένος, ήρωας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συγγραφέας βιβλίων που ύμνησε η κριτική και αγάπησε το κοινό, μέλος ταυτόχρονα της Γαλλικής Ακαδημίας και της Επιτροπής Βραβείων Γκονκούρ. Ο γιος του, που είναι μουσικός, παρουσιάζει μια μέρα στον πατέρα του τη μέλλουσα σύζυγό του, μια γνωστή Γερμανίδα ηθοποιό [με άρια χαρακτηριστικά, “ξανθιά, με γαλάζια γελαστά και ονειροπόλα μάτια”]. Τα χρόνια περνούν, ξεσπά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο γιος φεύγει για το Λονδίνο [με σκοπό να ενταχθεί στο αντιστασιακό κίνημα του στρατηγού Ντε Γκωλ], ο συγγραφέας χάνει γυναίκα και κόρη, και μένει μόνος του στην κατεχόμενη Γαλλία μαζί με τη νύφη του, την οποία ερωτεύεται παράφορα. Ανακαλύπτει όμως ότι είναι Εβραία. Ο συγγραφέας, πιστός οπαδός του Πεταίν, διχασμένος ανάμεσα στον μαχητικό αντισημιτισμό του και τον απαγορευμένο του έρωτα, μας αφηγείται όλα αυτά τα επεισόδια μέσα από μια επιστολή κατάδοσης της νύφης του, την οποία απευθύνει στον “Κύριο Διοικητή” των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Χάρη στο ταλέντο του Σλοκόμπ, ο αναγνώστης μένει με κομμένη την ανάσα».

L’Express

Ένα μυθιστόρημα εκπληκτικό και ακαταμάχητο, που θα έπρεπε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια ιστορία που κόβει την ανάσα και η οποία διαδραματίζεται στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Χαρακτήρες ισχυροί, ύφος νευρώδες, αληθινή αγωνία, έρωτας, ούτε ίχνος μελοδραματισμού, και σημαντική αλλά αφανής έρευνα στα πραγματολογικά στοιχεία.

Le Point

Πέρα από την ιστορική του πλευρά, το Κύριε Διοικητά είναι, πριν απ’ όλα, μια οικογενειακή και ερωτική τραγωδία με οιδιπόδειους τόνους. Έξοχο και συναρπαστικό μυθιστόρημα, θαυμάσια γραμμένο. 

Chronic’art

Περισσότερα
Συγγραφέας: Romain Slocombe
Εκδόσεις: Πόλις
Έτος: 2014
ISBN-13: 9789604359905
ISBN-10: 9604359908
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
8,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή