Εισαγωγή στην ανάκτηση πληροφοριών

Σαν καινούριο
Δεν χρησιμοποιήθηκε. Χωρίς γρατσουνιές, τσακίσματα ή σημειώσεις --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
22,61 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το πρώτο διδακτικό σύγγραμμα που παρουσιάζει με συνοχή και συνέπεια τόσο την κλασική ανάκτηση πληροφοριών όσο και την ανάκτηση πληροφοριών σε διαδικτυακό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης στον Ιστό και των συγγενών τομέων της ταξινόμησης και της συσταδοποίησης κειμένων.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές μεταπτυχιακού ή προχωρημένου προπτυχιακού επιπέδου, ενώ θα αποδειχθεί πολύτιμο για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες του κλάδου. Επιπλέον, οι συγγραφείς έχουν δημοσιεύσει στον Ιστό ένα πλήρες σύνολο συνοδευτικών διαφανειών και ασκήσεων (στα αγγλικά).

Την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης υλοποίησε ο Ιωάννης Ρεφανίδης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Περιεχόμενα

- Ανάκτηση Boole - Λεξιλόγιο όρων και λίστες καταχωρίσεων - Λεξικά και ανάκτηση ανεκτική σε σφάλματα - Κατασκευή ευρετηρίου - Συμπίεση ευρετηρίου - Βαθμολόγηση, στάθμιση όρων, και το μοντέλο διανυσματικού χώρου - Υπολογισμός βαθμολογιών σε ένα πλήρες σύστημα αναζήτησης - Η αξιολόγηση στην ανάκτηση πληροφοριών - Ανάδραση συνάφειας και διεύρυνση ερωτημάτων - Ανάκτηση XML - Πιθανοτική ανάκτηση πληροφοριών - Γλωσσικά μοντέλα για την ανάκτηση πληροφοριών - Ταξινόμηση κειμένου και απλοϊκή Bayes - Ταξινόμηση σε διανυσματικό χώρο - Μηχανές διανυσμάτων υποστήριξης και μηχανική μάθηση σε έγγραφα - Επίπεδη συσταδοποίηση - Ιεραρχική συσταδοποίηση - Διάσπαση μητρών και λανθάνουσα σημασιολογική ευρετηρίαση - Βασικές αρχές αναζήτησης στον Ιστό - Σταχυολόγηση Ιστού και ευρετήρια - Ανάλυση συνδέσμων

Περισσότερα
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789604614561
ISBN-10: 9604614568
Κατηγορίες: Τεχνολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 37,60 €
14,99 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή