Σύγχρονα θέματα χρηματοοικονομικής λογιστικής και ΕΓΛΣ

Καλή κατάσταση
Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 15 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η Λογιστική είναι ένα σύστημα που μετρά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, επεξεργάζεται τις πληροφορίες σε εκθέσεις και τις καθιστά διαθέσιμες στους λήπτες αποφάσεων. Τα έγγραφα που παρουσιάζουν τις πληροφορίες αυτές σε νομισματικούς όρους καλούνται xρηματοοικονομικές καταστάσεις.

H Λογιστική αποκαλείται συνήθως σαν, η Γλώσσα των Επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις όμως ίσως να έχουν διάφορα θέματα, που μπορεί να μην είναι χρηματοοικονομικής φύσης. Θα ήταν καλύτερα η Λογιστική να αποκαλείται η Γλώσσα των Χρηματοοικονομικών Αποφάσεων. Η καλύτερη κατανόηση της θα ήταν ήταν πλεονέκτημα για την διοίκηση των χρηματοοικονομικών θεμάτων.

Διάφορες πτυχές της ζωής μας βασίζονται στην λογιστική, όπως ο προσωπικός οικονομικός σχεδιασμός, οι επενδύσεις, ο φόρος εισοδήματος, τα δάνεια κ.λπ. Κατά την διάρκεια της ζωής μας, έχουμε να υποδυθούμε πολλούς ρόλους σαν φοιτητές, οικογενειάρχες, manager, επενδυτές κ.ά. Η γνώση της λογιστικής είναι μια προστιθέμενη αξία στην εκτέλεση των διαφορετικών αυτών ρόλων. Θα πρέπει όμως να περιορισθούμε στην επιχειρηματική οργάνωση και των διαφόρων χρηματοοικονομικών θεμάτων αυτής της οργάνωσης.

Όλοι οι επιχειρηματικοί οργανισμοί εργάζονται σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Ένα νέο πρόγραμμα οργάνωσης κάποιου ανταγωνιστή θα επηρεάσει την επιχείρηση. Η Λογιστική υπηρετεί σαν αποτελεσματικό εργαλείο για την μέτρηση του χρηματοοικονομικού ρυθμού μιας εταιρίας. Είναι συνεχής κύκλος μέτρησης και αναφοράς των αποτελεσμάτων στους λήπτες αποφάσεων.

Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας στον κόσμο της λογιστικής, τόσο μέσα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και από την διδασκαλία του μαθήματος, για σειρά ετών. Η συμβολή των φοιτητών σε επίπεδο Πανεπιστημίων-ΤΕΙ θεωρείται αποφασιστικής σημασίας στην διαμόρφωση και ανάπτυξη του.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Δίσιγμα
Έτος: 2013
ISBN-13: 9789609495301
ISBN-10: 9609495303
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
4,99 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή