Πολύ καλή κατάσταση
Πολύ καλή κατάσταση, έχει μόνο λίγες υπογραμμίσεις σε λιγες σελιδες --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
19,80 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 60 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο νέος Ποινικός Κώδικας (N 4619/2019) και οι μέχρι τώρα τροποποιήσεις του δημιούργησαν ένα κανονιστικό πλαίσιο διαφορετικό από το αντίστοιχο του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα. Ιδιαίτερα στον χώρο των ποινών, η διαφορετικότητα είναι άμεσα ορατή, αφού η έκτασή της είναι ευρεία και το περιεχόμενό της ουσιαστικό.

Έτσι, η επαναπροσέγγιση της σχετικής ύλης κατέστη αναγκαία. Η ποινολογία χρειαζόταν γράψιμο από την αρχή, μια και η επανέκδοσή της δεν αρκούσε να καλύψει τις απαιτήσεις επεξεργασίας των νέων και των, ουσιωδώς μεταβληθέντων, παλαιών θεσμών.

Η διόρθωση της οικείας ύλης παρέμεινε κατά βάση ίδια, ωστόσο το περιεχόμενο είναι πολύ διαφορετικό. Οδηγό μας αποτέλεσε η ομαλή μετάβαση από το παλαιό στο νέο καθεστώς. Τούτο εξηγεί και την προσπάθεια μιας διαχρονικής παρουσίασης των ζητημάτων που επιπλέον στοχεύει στην ομαλοποίηση της προσαρμογής και στη διευκόλυνση της αφομοίωσης των αλλαγών στο εφαρμοσμένο επίπεδο.

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το παρόν έργο με την ελπίδα ότι θα τύχει, παρά τις όποιες (οφειλόμενες στην πίεση του χρόνου) ελλείψεις του, θετικής υποδοχής από τους φοιτητές και τον νομικό κόσμο της χώρας. (Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περισσότερα
Τίτλος: Ποινολογία
Έτος: 2020
ISBN-13: 9789606541537
ISBN-10: 9606541533
Κατηγορίες: Εγκληματολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 64,80 €
45,00 €