ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
21,20 €
Παράδοση με Χέρι με χέρι
Μαρούσι, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η Οικονομική θεωρία παρέχει ισχυρές (και απροσδόκητες) απεικονίσεις της ατομικής και κοινωνικής συμπεριφοράς. Αυτές οι απεικονίσεις είναι ενδιαφέρουσες, καθώς μας βοηθούν να κατανοήσουμε βασικές πτυχές της ζωής μας. Ωστόσο, πέρα απ" αυτό, η κυβέρνηση, οι βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι και άλλα σύνολα ατόμων κατανοούν ολοένα και περισσότερο την χρησιμότητα των ιδεών και διαδικασιών των οικονομολόγων στο σχηματισμό μιας κοινωνικής πολιτικής.

Αυτό το βιβλίο παρέχει μια εφαρμογή της οικονομικής ανάλυσης στη συμπεριφορά, και στη σχέση, μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Το άθροισμα όλων των μισθών που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους στις Η.Π.Α. για το έτος 2012 ήταν $8,6 Τρισεκατομμύρια, όταν όλες οι άλλες μορφές εισοδήματος εκείνη τη χρονιά -ενδεικτικά: επενδύσεις, αυτοαπασχόληση, συντάξεις, διάφορα κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων- αθροίζονται στα $5,3 Τρισεκατομμύρια. Η μισθωτή σχέση εργασίας είναι, λοιπόν, μια από τις σημαντικότερες θεμελιώδεις σχέσεις στη ζωή μας, και ως τέτοια, ελκύει μια σημαντική μερίδα νομοθετικής δραστηριότητας. Γνωρίζοντας τα θεμελιώδη των Οικονομικών της Εργασίας είναι βασικό στο να κατανοήσεις ένα τεράστιο φάσμα κοινωνικών ζητημάτων.

Σαν οικονομολόγοι που έχουμε ασχοληθεί ενεργά με την ανάλυση και αποτίμηση δημόσιων πολιτικών, πιστεύουμε ότι τα Οικονομικά της Εργασίας είναι χρήσιμα για την κατανόηση των αποτελεσμάτων αυτών των προγραμμάτων. Ίσως κάτι ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι πιστεύουμε πως η ανάλυση των πολιτικών αυτών μπορεί να είναι χρήσιμη στη διδασκαλία των θεμελιωδών αρχών των Οικονομικών της Εργασίας. Έχουμε, επομένως, ενσωματώσει τέτοιες αναλύσεις σε κάθε Κεφάλαιο, για δύο λόγους. Πρώτον, πιστεύουμε ότι δεδομένης της σχετικότητας και του κοινωνικού αντικτύπου των ιδεών που μελετώνται εδώ, ενισχύεται το κίνητρο του φοιτητή να μάθει. Δεύτερον, χρησιμοποιώντας τις ιδέες του κάθε Κεφαλαίου σε ένα αναλυτικό πλαίσιο σκέψης ενισχύουμε την γνώση του φοιτητή, βοηθώντας τον να δει τη θεωρία «εν δράσει». (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφείς: Ronald G. Ehrenberg - Robert S. Smith
Εκδόσεις: Broken Hill Publishers Ltd
Έτος: 2017
ISBN-13: 9789963274307
ISBN-10: 9963274307
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 71,20 €
50,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή