Η κρυφή σεξουαλική ζωή της τάξης του '60

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πετρούπολη, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Μια παρέα Αθηναίων που τελείωσαν το Γυμνάσιο το 1960 -τότε δεν υπήρχε λύκειο- "επώνυμοι" σήμερα οι περισσότεροι, αποφασίζουν να συναντηθούν και να πούνε τα σεξουαλικά τους όπως παλιά. Μόνο που τώρα θα υπήρχε ένα κοινό κεντρικό θέμα για όλους: καθένας θα έλεγε την πιο κρυφή σεξουαλική ιστορία του. Η συνάντηση γίνεται με συμμετοχή όλων σχεδόν των αγοριών της τάξης τελειοφοίτων ενός Ιδιωτικού Αθηναϊκού Σχολείου της εποχής εκείνης. Αρχίζει μέσα σε μια κεφάτη, γαργαλιστική ατμόσφαιρα αλλά θα έχει ένα τέλος απρόσμενο, καθώς μερικοί θα παρακαλούσαν να μην είχε γίνει ποτέ.

Ο συγγραφέας -παρόλο που υποψιαζόμαστε ότι είναι ένας απ" όσους βρέθηκαν εκεί- δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος ακριβώς από τους δεκαπέντε είναι· μυστική θα κρατήσει και την ταυτότητά του, εκδίδοντας το βιβλίο του με ψευδώνυμο. Έτσι, πίσω από το συμβατικό όνομα "Δημήτρης Ιωαννίδης" κρύβεται ένας συγγραφέας μιας άλλης κατηγορίας βιβλίων και όχι "ψιλοπορνό", όπως ο ίδιος λέει. Αυτό το τελευταίο όμως δεν είναι αλήθεια, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια ερωτική νουβέλα, με ερωτικές ιστορίες που έχουν περισσότερα από ένα επίπεδα ανάγνωσης και που πίσω από τις σεξουαλικές περιγραφές τους κρύβουν -όσο και αν φαίνεται παράξενο- αφοπλιστική αθωότητα επιχειρώντας μια ευαίσθητη και τρυφερή προσέγγιση της ερωτικής πράξης, της πράξης που "είναι η πιο βαθιά εμπειρία που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, και η μόνη από πρώτο χέρι".

Ονόματα, επαγγέλματα, χαρακτηριστικά ή άλλα στοιχεία έχουν αλλαχτεί, προκειμένου να προστατευτούν όσοι και όσες από τους ήρωες των κρυφών ιστοριών είναι σήμερα γνωστοί Αθηναίοι ή γνωστές Αθηναίες.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Δημήτρης Ιωαννίδης
Εκδόσεις: Libro
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789604900725
ISBN-10: 9604900722
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
8,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή