Μακροοικονομική

Σαν καινούριο
Παντελώς αχρησιμοποίητο και φυλασσόμενο σε χώρο δίχως υγρασία ή καπνό τσιγάρου. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λαρισα, Θεσσαλία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η Μακροοικονομική είναι το κορυφαίο επιστημονικό εγχειρίδιο του Paul Krugman (Νόμπελ Οικονομίας 2008) και της Robin Wells.

Best Seller τόσο στην αγγλική έκδοση όσο και σε πολλές γλώσσες που μεταφράστηκε, δίκαια χαρακτηρίστηκε ως "ένα εξαιρετικό κείμενο, όμορφα γραμμένο, όπου τα παραδείγματα εξηγούν με σαφήνεια σημαντικές οικονομικές αρχές".

Τα οικονομικά αποτελούν ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Προσφέρουν μια λογική εικόνα του κόσμου, η οποία με τη σειρά της προσφέρει αληθινές κατευθυντήριες γραμμές προς βελτίωση του. Είναι αναγκαία η κατάλληλη χρήση των οικονομικών μοντέλων - η κατανόηση τόσο των υποθέσεών τους, των περιορισμών τους αλλά και των θετικών τους χρήσεων. Άλλωστε δεν ζούμε σ" ένα κόσμο που "ένα μοντέλο της Οικονομίας ταιριάζει παντού". Μια αντιμετώπιση αυτών των διφορούμενων εννοιών για την επίλυση προβλημάτων του αληθινού κόσμου, κάνει τον αναγνώστη πιο οξυδερκή και αποτελεσματικό συμμέτοχο στην κοινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή μας.

Ο Krugman αναφέρει χαρακτηριστικά πως ενώ ο περισσότερος κόσμος είναι μυημένος στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων, δεν είναι εκπαιδευμένος στο να σκέπτεται χρησιμοποιώντας νοητικά και θεωρητικά πλαίσια. Για τον λόγο αυτό επιχειρείται μια μελέτη των κλασσικών και νεότερων οικονομικών θεωριών, παρουσιάζοντάς τες με εύκολο και κατανοητό τρόπο. Παράλληλα σε κάθε κεφάλαιο ενθαρρύνεται η διαίσθηση, μέσω πραγματικών παραδειγμάτων. Τα στοιχεία του αληθινού κόσμου άλλωστε απεικονίζουν έννοιες. Έτσι ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει πώς εμφανίζονται τα οικονομικά νούμερα και πώς συνδέονται με τα μοντέλα.

Η προσφορά και η ζήτηση, το εισόδημα, οι δαπάνες, η αποταμίευση, οι επενδύσεις, το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό σύστημα, η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, όλα αυτά αποτελούν θέματα ανάλυσης πολλών βιβλίων μακροοικονομικής, η συγκεκριμένη προσέγγιση όμως είναι που κάνει αυτήν την έκδοση μοναδική.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Paul R. Krugman
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Έτος: 2009
ISBN-13: 9789604582051
ISBN-10: 9604582054
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
40,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή