Έφταιξε ο Μάρξ;

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Τρίκαλα, Θεσσαλία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Αυτό είναι το 31ο βιβλίο μου. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο προβληματισμό μου για την ιδεολογία και την εφαρμογή στην Ιστορία του μαρξισμού.

Από το 1943 μέχρι και σήμερα, ασχολήθηκα με την ιστορική διαδρομή του μαρξισμού, από το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" το 1848, μέχρι τη διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. το 1989, αλλά, και για τις συνέπειές της. Αυτό μαρτυρούν οι πολλές δεκάδες άρθρα μου στις εφημερίδες "Ριζοσπάστης", "Νέα", "Πρώτη", στον "Αγγελιοφόρο", τη "Μακεδονία", τη "Θεσσαλονίκη", την "Ελευθεροτυπία" κ.λπ.

Επίσης, υπάρχουν κριτικές απόψεις μου στα βιβλία μου: "Ιστορική νεύρωση του μαρξισμού", "Ο ψυχικός κόσμος" (δίτομο), "Η ψυχική ζωή", "Το τέλος της κοινωνιολογίας του σεξ", "Μετά τον Φρόϋντ", "Μαρξισμός και Ψυχολογία", Ψυχαναλύοντας την ιστορία" κ.λ.π.

Η Ε.Σ.Σ.Δ. υπήρξε η εφαρμογή στην πράξη μιας παρεφθαρμένης οικονομικο-πολιτικής διάστασης του μαρξισμού, που τελικά τον απέβαλε, μη μπορώντας να τον αφομοιώσει.

Η Ευρώπη, ολόκληρο τον εικοστόν αιώνα - από την εργατική τάξη, μέχρι τους επιστήμονες και φιλοσόφους της -οραματίστηκε τις απόψεις του Μαρξ, για την αυτονόμηση από τη δυνάστευση της κεφαλαιοκρατικής αγοράς, τη θρησκευτική ιδεολογία, και την αταξική κοινωνία, και κατέληξε να χωνεύει τώρα, στην πρόσφατη ιστορία της, μια σοσιαλδημοκρατία που αλλοιθωρίζει σ` ένα ιστορικό πουθενά... Και, φαίνεται πως η "Κομμουνιστική" Κίνα, με τους χιλιάδες εκατομμυριούχους της βάζει την ταφόπετρα πάνω του.

Η μεταμαρξιστική εποχή διαμορφώνεται, τώρα, στη Λατινική και Κεντρική Αμερική, χωρίς "Λένιν" - τύπου Τσάβες, Μοράλες, και Σαντινίστας του Μεξικού, της Γουατεμάλας και του Εκουαδώρ.

Οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, ξεκίνησαν έναν αγώνα κοσμοκρατορίας -χαμένο από χέρι- οδηγώντας σε μια φονταμενταλιστική και επαναστατική ριζοσπαστικοποίηση του μουσουλμανισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε ολοκαυτώματα.

Οι συνειδησιακές, πολιτικές, ψυχοπαθολογικές, και φιλοσοφικές πηγές και αφετηρίες, για όλα τα παραπάνω φαινόμενα, νομίζω πως βρίσκονται σ` αυτό το βιβλίο μου. (Γιάννης Γαλανός)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Γιάννης Γ. Γαλανός
Εκδόσεις: Κυριακίδη Αφοί
Έτος: 2007
ISBN-13: 9789603439301
ISBN-10: 9603439304
Κατηγορίες: Πολιτική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
12,50 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή