Η άβυσσος

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

"Η άβυσσος" ανήκει στα αριστουργήματα της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, στα μυθιστορήματα ιστορικού περιβάλλοντος, που ζωντανεύουν εποχές και πρόσωπα από το μακρινό παρελθόν και στοχάζονται πάνω στην ανθρώπινη μοίρα, στην ηθική και στην εξουσία. Στις σελίδες τους ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να αναζητήσει αποκαλυπτικές αναλογίες με την εποχή μας.

"Η άβυσσος" είναι η φανταστική βιογραφία ενός γιατρού, λόγιου και αλχημιστή του 16ου αιώνα, γεννημένου στην Μπρυζ, εξώγαμου τέκνου ιταλού ιεράρχη και νεαρής φλαμανδής αριστοκράτισσας. Ο Ζήνων, ο κεντρικός ήρωας, περιφρονώντας την άνετη ζωή που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει η επίδοσή του στο εκκλησιαστικό στάδιο, ρίχνεται στην αναζήτηση της μιας και μόνης αξίας που τον εμπνέει: της αλήθειας. Ζει όμως σε μεταβατική περίοδο, στις απαρχές της νεότερης εποχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ορμητικές νέες ιδέες και στην πολυαίμακτη αντιμεταρρύθμιση, και ο αγώνας του, εκτός από τους σύμφυτους περιορισμούς του καιρού του, θα έχει να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια και αντιξοότητες, άγρυπνο έλεγχο, στενοκεφαλιά, υποκρισία και σκληρότητα. Έτσι, αυτό το τόσο προικισμένο άτομο με τη σπάνια ευφυΐα και τα πλούσια ταλέντα, πραγματικός άνθρωπος της αναγέννησης, θα ζήσει τη ζωή του στα κρυφά, κυνηγημένος, μέσα στον κίνδυνο.

Στις σελίδες της "Αβύσσου" αναδεικνύονται σε όλη τους την αίγλη το ρωμαλέο κλασικό ύφος της Γιουρσενάρ, η εμβρίθειά της και η λεπταίσθητη ψυχολογική της διεισδυτικότητα, αρετές που της χάρισαν την περίοπτη θέση της στη λογοτεχνία του καιρού μας.

(εφημερίδα "La Repubblica", Ιταλία)

Περισσότερα
Τίτλος: Η άβυσσος
Συγγραφέας: Marguerite Yourcenar
Εκδόσεις: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Έτος: 2007
ISBN-13: 9788862390163
ISBN-10: 8862390165
4,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή